CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szabó Szabolcs győzött, Németh Szilárd bukott Csepelen, a Fidesz tarolt az országban

2022. április 04. 01:29 - csú

nemeth_szilard_es_szabo_szabolcs-3.pngA Nemzeti Választási Iroda információi szerint a vasárnapi országgyűlési képviselő választás helyi adatainak 97,87 százalékos feldolgozottságánál a Csepelt és Soroksárt magába foglaló 17-es evk-ban dr. Szabó Szabolcs (Egységben Magyarországért ellenzéki pártszövetség) a szavazatok 45,99 százalékával áll az első helyen, Németh Szilárd (Fidesz-KDNP) 42,16 százalékkal a második. Kovács Attila (MI Hazánk) 5,77 százalékkal a harmadik. Csizmadia Cseke (Magyar Kétfarkú Kutyapárt) 3,36 százalékot, Koller Sándor (MEMO) 1,72 százalékot, Járó Arnoldné (Normális Párt) 0,54 százalékot és Pál Éva (Munkáspárt-ISZOMM) 0,45 százalékot kapott a választás során az NVI éjfél utáni adatai szerint

A képviselőválasztást az országban nagy fölénnyel a Fidesz-KDNP nyerte meg, és bejutott a parlamentbe a Jobbikból korábban kivált Mi Hazánk is. A hat ellenzéki pártot tömörítő Egységben Magyarországért szövetség súlyos vereséget szenvedett. A mandátumok megoszlása a következő:

valasztasi_vegerecmeny_ogy-2022-03-03.png

 

Vasárnap tartották a Fidesz által gyermekvédelminek titulált népszavazást is. Bár a szavazatok számlálása még az éjfél utáni órákban is tartott, a legutóbbi tájékoztatás szerint rengetegen szavaztak nemmel és érvénytelenül is, ezért a referendum várhatóan érvénytelen lesz.

Szerkesztette: anzágo - Forrás: NVI, hvg.hu és internet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1617796883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása