CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nemcsak a király meztelen

2022. április 25. 00:01 - csú

valasztas-2022.jpgAkiknek Mohács kell, azok meg fogják kapni. Az a baj, hogy mások is...

Ámulva hallgatom és olvasom Mérő Lászlót, akit évek óta tisztelek a ragyogó intellektusáért, pontosabban szólva eddig is ámulva hallgattam és olvastam, mert nagyon szeretem az okos embereket – most azonban hüledezek és csodálkozom és értetlenkedem. A

z úgynevezett „választás” óta arról beszél a médiában, hogy ő egy napot töltött Sárazsadányban, és e napon rájött arra, hogy a Fidesz-szavazók nem agymosottak, hanem nagyon is tudatosan választották a Fideszt, mert a Fidesznek megvolt a maga üzenete és a választók ezt az üzenetet megértették.

Hallgatom és olvasom Mérőt, és

nem győzök csodálkozni: miképpen gondolhatja ez a roppant okos ember, hogy ő egyetlen sárazsadányi napon megismerte az országot? Miből gondolja, hogy abból a tényből, miszerint Sárazsadányban nem történt csalás és visszaélés, le lehet vonni azt a következtetést, hogy az úgynevezett „választással” amúgy minden rendben volt, csak éppen az ellenzék nem állt elő épkézláb üzenettel, és ez okozta a csúfos bukást?

Azt vajon miért nem veszi figyelembe, hogy a csalás és visszaélés ebben az országban immár 12 éve rendszerszintű és sorozatos?

Azt vajon miért hagyja figyelmen kívül, hogy autokratikus, vezérelvű rendszerekben a vezér mindig kétharmaddal győz? Nem kell ahhoz Sárazsadányban csalásnak történnie, hogy ne tudhassuk bizonyosan: a rezsim csalások és visszaélések sorozatával tartja fönn magát. Az Orbán-rezsim önkényesen átrajzolta a választási körzeteket és a maga javára írta át a választási törvényt, olyan helyzetet teremtve, hogy demokratikusnak hazudott „választáson” ne lehessen legyőzni.

A „választás” szót éppen emiatt teszem idézőjelbe. Április 3-án Magyarországon nem választás volt, hanem szavazás, amelynek a kimenetele nem lehetett kétséges: Orbán előre megmondta, hogy még egyszer nem fog olyan hibát elkövetni, hogy ő egy választást elveszítsen.

Mérő Lászlónak szerintem egyetlen dologban lehet igaza, mégpedig abban, hogy a Fidesz-tábor nem agymosott emberekből áll. Hát persze hogy nem. Nagyon is egymásra talált az uszító vezér és az ő gyűlölködésre hajlamos népe.

Április 3-án kiderült, hogy nemcsak a király meztelen, hanem az egész tábora. Lehullott a lepel. Orbán hívei megértették az üzenetet: mindenki ellenség, mindenkivel le kell számolni, mindenkit el kell söpörni a közéletből, aki az ország múltjáról, jelenéről és jövőjéről merészel mást gondolni, mint a vezér és a népe.

Orbán tábora igent mondott a szabad sajtó lemészárlására, a CEU elüldözésére, az egyetemi autonómia felszámolására, az állami média aljas módszereire, az Európai Unió elárulására, a Nyugat ellen folytatott uszító háborúra, a kínai Fudan Egyetemre, a Putyinnal való barátkozásra, a Mészáros Lőrinc nevén lévő cégek közpénzekkel való kitömésére, a NER-lovagok országos dúlására, az agrárium és a Balaton lenyúlására, az oktatás lezüllesztésére, az egészségügy lerohasztására, igent mondtak felesleges stadionok építésére iskolák és egyetemek helyett. Nem agymosottak. Ilyenek. Nekik Mohács kell.

Meg fogják kapni.

KÁCSOR ZSOLT (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2017809947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása