CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd kinevezte, Borbély Lénárd kirúgta: fideszes káder nem vész el csak átalakul

2022. május 09. 00:02 - csú

csepel_sc_beke_teri_stadion_fobejarat.pngCsepelről pontosan látható a fideszes káder-megmaradás törvényének érvényesülése, csak tessék jól figyelni! Ez nem fizikai alapvetés, hanem a mai magyar valóság keserű törvényszerűsége…Németh Szilárd a Csepel SC Alapítvány vagyonának megvásárlását követően új kuratóriumot hozott létre, s a tagok között ismét találkoztunk Németh régi barátaival, köztük a Csepelről különös gyorsasággal eltávolított Werner Péterrel. 

Németh Szilárd kinevezte, Borbély Lénárd kirúgta, most újra róla, illetve családja állami támogatásáról, megsegítéséről írt a még nyomokban megmaradt független sajtó egyik oknyomozó orgánuma:

https://atlatszo.hu/kozpenz/2022/05/02/fidesz-kozeli-ceg-megbizasara-ment-el-az-ader-altal-is-unnepelt-arboretumnak-adott-felmilliardos-tamogatas-nagy-resze/?fbclid=IwAR1evTTDs76kZn7gjyB6OEpIdz2lO9oDH5AHxIm8cffRTQWzAQpzazGafW4 

Ki ő? Kiről van szó? Így szólhat a kérdés a csepeli közélettel foglalkozók, az önkormányzati ügyek iránt érdeklődők körében. Werner Péter! Igen, Werner, a Csepeli Városgazda Zrt. korábbi vezérigazgatója, a mostani hatalom figuráinak régi munkatársa, barátja, aki, ha lebukott, a régi barátok mindig felsegítették, vitték tovább magukkal, családjával, cégével együtt, elhalmozták állásokkal, lehetőségekkel. Íme a hír lényege:

535 millió 341 ezer 962 forint támogatást kapott a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy 2030 programján keresztül a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászati Nonprofit Kft. A pénz nagy részét – 470 020 922 forintot – egy, a Fidesz-holdudvarhoz köthető cég megbízására költötte a támogatást elnyerő vállalkozás. A tulajdonos férje korábban a fideszes Németh Szilárd vezette csepeli önkormányzat városgazdálkodási cégét irányította. Áder János leköszönő köztársasági elnök néhány napja épp ebben az arborétumban jelentette ki, hogy „fontos a teljesítmények meg- és elismerése”. 

A tulajdonos férje Werner Péter, akivel csepeli vezérigazgatósága időszakában, illetve utána is többször foglalkozott blogunk. Utoljára 2017. június 17-én jelent meg róla egy hosszabb írás e hasábokon, Nicsak! Ki bukkant fel a csepeli strand-botrányban? Mi a szerepe? címmel:

https://csepeliek.blog.hu/2019/06/17/nicsak_ki_bukkant_fel_csepelen_a_strand-botranyban_mi_a_szerepe Ebben megírtuk, hogy felmentése előtt pár nappal a polgármester jóváhagyatta a testülettel Werner negyedévi 100 százszázalékos prémiumát, majd a kifizették részére a felmentéssel járó milliós összegeket is.

Németh Szilárd a Csepel SC Alapítvány vagyonának megvásárlását követően új kuratóriumot hozott létre, s a tagok között ismét találkoztunk Németh régi barátaival, köztük Werner Péterrel. 

https://csepel-soroksar.ezalenyeg.hu/helyi-lopasok/szabo-szabolcs-nemeth-szilard-atmentette-az-embereit-a-csepel-sc-alapitvany-kuratoriumaba-65673

Hiába, a barátság nagy dolog. A hatalom, a hatalmasok árnyékában gazdagodni még nagyobb, különösen, ha milliókhoz is juthat az ember vagy cége, netán a felesége cége.

Werner ért ehhez, Németh meg biztosítja számára/számukra a lehetőséget, a kapcsolatokat. Vajon miért? Tényleg csak a barátság kedvéért? Vagy ebben az esetben is igaz a nagy görög drámaíró mondása: kéz kezet mos? Hogy mindezek eredményeként Csepel vagy a csepeli sport gazdagodik-e, a nagy hírű klub és sok milliárdos vagyona valóban a csepelieké lesz-e (ahogy Németh Szilárd ígérte) és őket szolgálja vagy netán a tulajdonost, az most már eldőlt. Németh és barátai triumfálnak a csepeli sportban. A Werner család meg, ~ 540 millióval folytathatja, miközben Werner a kenyérre valót valószínűleg itt is megkeresi. Csepelen távcső sem kell hozzá, hogy meglássuk: így működik az Orbán-féle Nemzeti Együttműködés Rendszere.

H.-R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7217826725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása