CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli celeb videosorozata: lovaggá ütik a végén?

2022. május 10. 00:02 - csú

tukor_bekepzeltseg_gog_1.pngMit lát a gyalog, amikor rossz a tükör, amibe belenéz?

A polgármester saját közösségi oldalán folytatta teleregényét, a szerénységgel nem vádolható, idén megkezdett videosorozatát. A főszereplő – divatos idegen kifejezéssel élve, a csepeli celeb – meghirdetett célja, hogy havonta egyszer tájékoztassa a csepelieket a kerület fontosabb eseményeiről, a képviselő-testület döntéseiről.

A csepel.hu ezekről a felvételekről nem adott hírt egyelőre. Lehet, hogy taktikai megfontolások, lehet, hogy valamimás húzódik meg a döntés hátterében. Az új epizód is bizonyítja: a „fórumsorozat” tisztán propagandisztikus célokat szolgál. A legutóbbi alkalommal például prezentálni akarta Borbély Lénárd, hogy sikert-sikerre halmozott.

A videófelvételen 10 sikertémát említett. A polgármester arról viszont egy szót sem szólt, hogy miként érintették a hónap negatív eseményei a kerületi lakosokat (az infláció növekedése, a gazdasági fejlődés megtorpanása, a sztrájkjog rendelet útján történt módosítása, az ennek eredményeként kirobbant engedetlenségi mozgalom, a választási küzdelem helyi ügyei – hogy csak néhány, igazán nem elhanyagolható ügyet említsünk).

Ami a közelgő választást és a Borbély úr által oly gyakran emlegetett politikamentességet illeti: annak ellenére, hogy azt ígérte, valamennyi csepeli polgármestere lesz, nem lett, és jelenleg remény sincs erre, mert

egyértelmű politikai állásfoglalást hangoztatott. Az Orbán-kormánnyal való együttműködés mellett tette le a voksát. Javasolta és kérte „hogy válasszuk azt az utat, amely előre megy és nem hátra.”

Ez, persze nem lenne baj, hiszen saját közösségi oldalról van szó, csakhogy Borbély Lénárd a képviselő-testület ülésein vagy az önkormányzat hivatalos honlapján, a csepel.hu-n is ezt teszi, amikor például megpróbálja lejáratni Karácsony Gergely főpolgármestert vagy az ellenzéket.

Közben a csepeli ellenzéktől, esetenként a civilszervezetektől, alapítványoktól elvárja, hogy politikamentesen, a kerület érdekeit szem előtt tartva támogassák az önkormányzati fideszes vezetés, netán saját törekvéseit. Úgy véli, „amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek”. Ennyiből is világosan látszik: Borbély Lénárd az orbáni nemzeti együttműködés rendszerének (a NER-nek) a „gyermeke”. Még egy-két polgármesteri celebkedés a Facebookon, az országos és helyi médiában, és lehet, hogy lovag lesz Borbély Lénárdból. Orbáni NER-lovag…

H.- R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5917776780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása