CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Azt kérdezi a CSH: Mi lesz a gerincúttal? Kíváncsiak voltunk a válaszra

2022. május 17. 00:02 - csú

rakoczi_ut.pngA II. Rákóczi Ferenc úton addig nem lesz vége az áldatlan állapotoknak, amíg el nem készül a gerincút 2. üteme

Mint huszárló a trombitaszóra, úgy kaptuk fel a fejünket a CSH legutóbbi számát olvasva az egyik cikk címére: „Mi lesz a gerincúttal?” Több mint tíz éve már, hogy hol szépen, hol könyörögve, hol pedig egyre nagyobb indulattal és türelmetlenséggel kérdezzük a csepeliekkel együtt mi is: Mi lesz a gerincúttal?

Mivel csepeliek vagyunk, ezért pártállástól, világnézettől függetlenül tudjuk, hogy a CSH ígéretes címe nem a jelenlegi Weiss Manfréd útról, hanem az annak Halásztelek felé irányuló FOLYTATÁSÁRÓL, az úgynevezett 2. üteméről szól.

A gerincút jelenleg használt szakaszát ugyanis még a baloldali városvezetők terveztették, az ő idejükben kezdődött az építés is, hogy aztán a Németh-Tarlós páros vágja át az avatási szalagot 2012-ben.

A folytatásra, a II. Rákóczi Ferenc utat tehermentesítő 2. ütemű gerincút megépítésére azonban egy évtizede csak ígéretek vannak, de abból aztán bőven. Ezért aztán nagy reményekkel

olvastuk a CSH-t. Most majd a hivatalos szócsőből kiderül: mi lesz a gerincúttal.

Nem árulunk zsákbamacskát: a legjobb verzió szerint semmi sem lesz a gerincúttal. Igen ám, de a csepel.hu, a fideszes városvezetők másik hivatalos szócsöve, erre rátett még egy lapáttal, amikor címben közölte: „Nem lesz gerincút”.

Akkor most hogy állunk a csepeli gerincút 2. ütemével?

A CSH májusi cikke a polgármester fb oldalán április 27-én jelent meg. Már akkor jeleztük, amit most az újságban megjelent cikk elolvasása után megerősítünk:

„...A miértre nem tért ki Borbély úr a csepel.hu-n megjelentetett írásban, sőt azt sem tisztázta, mire ment el a 400 millió. Azt is elfelejti megemlíteni, hogy Orbán Viktor kormánya, Karácsony és csapata 2019-es győzelme után, gyakorlatilag sok tíz milliárd elvonásával büntette meg a „bűnös” fővárost és az ellenzéki vezetésű kerületi önkormányzatokat. Úgy, hogy közben Csepel, kivételezettként, 2019 után is milliárdokat kapott a kormánytól pl. útépítésre, vagy ~ 28 milliárdot Németh Szilárd álmainak megvalósítására: a csepeli birkózócsarnok megépítésére, a Csepel SC Alapítvány vagyonának megvásárlására, a Jedlik Gimnázium több mint 20 milliárdos (!) felújítására….”

H.-R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2317825245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása