CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Most kezdődik az Orbán-rendszer vizsgaidőszaka a békés egyet nem értés országában

2022. május 17. 00:01 - csú

okolvivok_boxolok_bokszolok.jpgIlyen az Orbán-csapat háza táján leginkább akkor történik, ha a Fidesz gyakorlatias gazdura választ keres valamilyen dilemmájára. Ilyenkor kicsit provokálja a sajátjait is, egymásnak ugrasztja őket..

Orbán  újabb kétharmados győzelme óta lényegében mindenki harcol mindenkivel. Az mondjuk logikus, hogy az ellenzék néhány hordószónoka nagy elánnal csépeli egymást, elvégre addig sem kell érdemben dolgozniuk. Viszont az Orbán-híveknél sem érezni a diadalt, helyette elindult valami házon belüli feszengés.

Okkal. Kapásból megszűnik két, a kormánypárthoz sorolt orgánum, az egyiket speciel olyan jóember szerkesztette, aki maga a két lábon járó szervilizmus. Majd a köztelevízió észak-koreai stílusjegyeket mutató külpolitikai főszerkesztője egészségügyi okokból hirtelen beadta a felmondását. (Jobbulást.) Ezzel egy időben a Fidesz üdítő színfoltjának számító Bencsik Gábor is szóvá tette a nyilvánvalót, hogy a magyar közmédia botrányosan egyoldalú.

Mindez persze lehet véletlen egybeesés is. De

ilyen az Orbán-csapat háza táján leginkább akkor történik, ha a Fidesz gyakorlatias gazdura választ keres valamilyen dilemmájára. Ilyenkor kicsit provokálja a sajátjait is, egymásnak ugrasztja őket, majd végül besorol a legerősebb mellé.

Hogy miért? Mert a hajója eddig hátszélben hasított. Most viszont súlyos gazdasági visszaeséssel és nemzetközi elszigeteltséggel kecsegtető időszak elé néz. 

Nem biztos, hogy a békeidőben bejáratott trollpolitika – szimbolikus provokációkkal tartja folyamatos állóháborúban a támogatóit és az ellenzékét – a jövőben is ugyanígy fog működni.

A Fidesz ugyan most tovább növelte a támogatottságát, ám a kultúrharcot még nem nyerte meg, és nem tört meg az utóbbi évek legfontosabb politikai folyamata, a világlátottabb városi polgárság kisorolása a Fidesz mögül.

Az orbáni unortodoxia dilemmája, hogy választást leginkább úgy nyerhet az ember, ha nem törődik az akadékoskodó értelmiséggel, viszont utána a válságkormányozáshoz nagyon is kellene a tudáselit támogatása. Kemény feladvány lesz. Az Orbán-rendszer   eddig valójában a békés, bágyadt szorgalmi időszakát élte. Most kezdődik a vizsgaidőszak.

Forrás: Batka Zoltán (Népszava)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8417814059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása