CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel urai a lejárató kampány helyett végre vegyék már tudomásul a csepeliek döntését!

2022. június 08. 00:02 - csú

csepeli_hev_karacsony_sandor_utcai_megallo_viztorony_2.pngSzabó Szabolcs a fideszes kerületvezetők és propagandisták állításával ellentétben, a parlament.hu szerint, 2014 óta 135 alkalommal szólalt fel a parlamentben és 436 önálló indítványa volt. Az utolsó négy évben például 4 interpellációt nyújtott be a csepeli HÉV ügyében. Hányszor támogatta, segítette a csepeli polgármester és nagy hatalmú fideszes államtitkár párttársa ezeket az interpellációkat? 

A 12 éve működő orbáni Nemzeti Együttműködés Rendszerének Csepelt irányító polgármestere az országos és helyi nyilvánosság előtt azt a Szabó Szabolcsot akarta figyelmeztetni képviselői kötelességére, („...egy politikusnak elsősorban a választókat kell képviselnie.”) akinek képviselői munkáját soha semmiben nem támogatta. Ráadásul véleménye lekezelő, csúsztatásokat, hazugságokat tartalmaz, arról nem is beszélve, hogy utána sem nézett állításainak. 

Borbély Lénárdnak, ha már egy 70 ezres kerület felelős vezetőjének választották meg, illene tényleg a választókat képviselni. Ha valóban a csepelieket képviselné, akkor

odafigyelhetne néhány tényre: 

> az, hogy Szabó Szabolcs eddig, a polgármester és a mögötte felsorakoztatott helyi önkormányzati média támogatása ellenére is, háromszor verte meg párttársát az országgyűlési egyéni képviselő választásokon, ráadásul legutóbb, idén április 3-án Csepelen Németh még annyit sem kapott, mint az őt javasló pártja, azt mutatja, hogy a csepeli választók többsége nem úgy ítéli meg Szabó Szabolcs munkásságát, „politikai teljesítményét”, ahogy Ön és pártja. Talán nem ártana ezen a tényen elgondolkodni.

> Polgármester úr, amikor Csepelen, a képviselő-testületben nem egyszer leszavazta az ellenzéki képviselők, napirendi javaslatait, kezdeményezéseit vagy nem egyszer éppen Szabó Szabolcsot próbálta az ülés keretei között is lejáratni, Ön ezzel a hozzáállásával kiket képviselt? Saját „politikai közösségét”? Pedig a legutóbbi önkormányzati választások során, az eredeti felállás szerint, a testületbe kevesebb fideszest választottak meg, mint az ellenzékhez tartozó képviselőt. Nem kellene már egyszer, az ígéreteken túl, valóban minden csepeli választópolgárt képviselni és a képviselet feltételeit az ellenzék számarányaihoz igazítani? 

> Szabó Szabolcs, az Ön állítása ellenére, a parlament.hu szerint, 2014 óta 135 alkalommal szólalt fel a parlamentben és 436 önálló indítványa volt. Az utolsó négy évben például 4 interpellációt nyújtott be a csepeli HÉV ügyében. Hányszor támogatta, segítette Ön és nagy hatalmú államtitkár párttársa ezeket az interpellációkat? 

> Egy polgármesternek, még akkor is, ha nem párttársa képviseli választókerületét a parlamentben, illik, választókerülete érdekében, együttműködni a képviselővel. Önt viszont nem érdekelték a választások eredményei, az elmúlt években együttműködés helyett megtett mindent a csepeli választók többsége által megválasztott képviselő lejáratása érdekében. Önnek ezt jelenti Csepel érdekinek képviselete? 

> Borbélynak még mindig „savanyú a szőlő”, hiszen annak ellenére, hogy a „korábban baloldali fellegvárnak tartott Csepelen csökkent a baloldali jelölt előnye”, pártja és képviselőjelöltje, a hatalmas anyagi, technikai háttér, a Csepeli Hírmondó időnkénti szabálytalan felhasználása ellenére, ismét vereséget szenvedett.

H.-R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9517814049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása