CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Farkasok kegyetlen küzdelme a kerületben a koncért a csepeliek feje felett

2022. június 09. 00:02 - csú

birkozo_akademia_kis-duna-part_hollandi_ut_1.jpgKilátástalan erődítmény a Hollandi úton kinek, minek, miért? Ahogy megépítették a birkózó akadémiát és eltakarták vele az ott lakóktól és az arra járóktól a Kis-Duna-partot, az már jelzés értékű volt. Látszott a felelőtlenség eluralkodása...

Zabrálnak. Nem akarom én a múltat sem méltatni, sem magyarázni.

Nem vitatom azt se, hogy a 2010 előtti vezetésnek is lehettek hibái.

Egyet azonban bizton le merek szögezni: nem voltak önös, saját egot és (főleg nem) saját zsebet gazdagító szándékok. A mostani, Ráckeve-Soroksári Duna partján vívott nemtelen fideszes belháború viszont leplezetlenül megmutatja, hogy a mai hatalmasok politikai harca valójában nem más, mint egymás közt a pénzért vívott gazdasági élethalál-küzdelem.

Mára, a fideszes belharcból is kihallatszik már, hogy ott bizony olyan (pénz)mozgások, és olyan egyéni ambíciók megjelenése érzékelhetők, amik egyes Fidesz pártkorifeusok hatalmi dominancia helyzetét és anyagi gyarapodását szolgálják. Mindezt úgy tették, mintha adtak volna, valójában azonban sokat elvettek (pénzt, területet, lehetőségeket) a csepeliektől.

Nem akarom azt mondani, hogy

csak rossz történt a kis Duna partján, mert az nem lenne igaz! Nagyon szépen alakult a Daru Domb és környezete, szépek lettek a megépült létesítmények! Ezeken túl azonban egyre jobban láthatóvá válik, hogy az igazi szándék valójában az egyéni gyarapodás vágya volt. Ahogy megépítették a birkózó stadiont és eltakarták vele az ott lakóktól és az arra járóktól a Kis-Duna-partot, az már jelzés értékű volt. Ahogy nekiestek a strandnak - és az úszómedencéjét befedték egy hokicsarnoki ponyvával, majd szétverték évtizedes és korszakot tükröző védett építményeit - látszott a felelőtlenség eluralkodása.

Ezek után aztán kézzelfogható jelek is mutatták a hozzá nem értés, és a gonosz hatalmi gőg által vezérelt egoizmus következményeit. Akár a gyerekek klórmérgezése, akár a belső és külső balesetek sokasága, ezeket támasztották alá. A vállalkozások megbuktatásai, az elszámolási, és határidős problémák csak erősítették a baj jelenlétét. Kiemelkedő volt a villám hárító rendszer oktalan megbontása, aminek következtében halál közeli állapotba kerültek az ott villámcsapást szenvedett emberek.

Ennek a területnek az erőszakos átformálását mutatja a parti ősi fáinak szükségtelen kiirtása is. Az oda épített focipálya nem emelte, hanem nagymértékben rongálta annak a területnek a természeti és közösségi értékeit. Ugyanez mondható el a „napközis tábor” megépítéséről is. Nem az a baj vele, hogy megépítették, hanem az, hogy körültekintés nélkül, és nem a hozzáértők, a szakemberek, és az ott lakók igénye szerint, hanem a fideszes korifeusok elgondolása alapján.

Ezek az intézkedések és ezek az intézmények mind egytől egyig, egy-egy réteg kizárólagos használatába kerültek. Az általuk „fejlesztéseknek” beállított beruházások valójában nem növelték, hanem inkább csökkentették az azon a területen a kikapcsolódást és a szórakozást keresők számát. A legnagyobb kár a legnagyobb csepeli civil szervezetet a horgászokat érte. A legnagyobb kárvallottak, pedig a csepeli idősek lettek!

A fideszesek úgy intézték, hogy a főváros és a kerületünk lakosságának nagy többségét valamilyen kreált okkal kirekesszék, eltiltsák onnan. Várfal szerű kerítések garmadája mutatja már a Hollandi úton: ne merészelj közeledni! Amikor az erőt képviselő nagy tömegeket már elzavarták, vagy kitiltották, elkezdték lenyomni, és kizsigerelni a kicsiket. „Privatizálnak!” (egyéni és klikkek tulajdonába, kizárólagos használatába adják) az ottani területeket, építményeket. És, ahogy ilyenkor lenni szokott összeütköztek az érdekek, kiütköztek az ellentétek!

Nagyon elkeserítő, hogy a látszattal ellentétben itt nem a csepeli lakosságot képviselő elvek védelméről, hanem egy csúnya fideszes belharcról van szó! Amikor Ábel Attila vezetésével (és Borbély Lénárd asszisztálásával) nekimennek Németh Szilárdnak akkor ez sokkal inkább utal a farkasok kegyetlen dominancia küzdelmére, mint a kerületi közösségért vívott politikai harcra. Úgy látszik Németh karrierje leáldozóban van, és az „ifjú törökök elérkezettnek látták az időt arra, hogy leverjék. Nem kicsit, hanem nagyon. Véglegesen!

Forrás: HORVÁTH GYULA közösségi (fb) oldala – A blogban megjelent írás címét CSÚ-anzágo a

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8717836475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása