CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tessék Katinkát meghagyni nekünk, ő a miénk is, hadd szerethesse mindenki

2022. július 08. 00:01 - csú

katinka_orbannal_a_varban_a_karmelita_kolostorban.pngNéha egy filmnek az sem tesz jót, ha a karmelitakolostor fotózásra kitalált teraszán örökítik meg a főszereplőjét, aki frissiben gratulál politikai sikerekhez.

Miért nem nézünk meg egy filmet, amire 560 milliót szavazott meg a Nemzeti Filmintézet? A tény: a debütáló héten a Katinkára 6228 néző vett jegyet (30 millió körül jár máig a bevétel). Miért szavazott meg mégis egy dokumentumfilmre ennyi pénzt a hivatal? Mert a hatalom koncepcióját közvetíti. Van benne munka meg akarat, sikerek és diadal.

Talán szakmai problémák vannak vele? Aligha. Bár egy dokufilmből, ha sportolóról szól, a sikerek részesét, az edzőt kihagyni nem profizmusra vall. Mert ez lenne benne igazán izgalmas és

tanulságos. Csak oda kellett volna tenni elé a kamerát, se drón, se bonyolult vágástechnika, csak kamerába mondott szavak. Milyen ember, hogy gondolkodik a világról. Csalódtunk már másban is. Elviseltük volna.

De néha egy filmnek az sem tesz jót, ha a karmelitakolostor fotózásra kitalált teraszán örökítik meg a főszereplőjét, aki frissiben gratulál politikai sikerekhez.

Tessék Katinkát meghagyni nekünk, ő a miénk is, hadd szerethessük mindannyian, függetlenül attól, hogyan vélekedünk egyébként a világról.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7817867601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása