CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mit leplez a felkavaró favágás a csepeli Kis-Duna partján?

2022. július 11. 00:02 - csú

favagas_a_volt_ifjusagi_tabornal_-2022-06-23_a.pngA fakivágási akciónak már komoly negatív visszhangja van a csepeli közösségi oldalakon. Érdemes lenne kivizsgálni, valóban szükség volt-e a fakivágásokra vagy csak a csepeli fideszes belharc újabb menete indokolta a a fűrészek és a balták mozgósítását...

Terv még sehol, de már vágják a fákat a volt Ifjúsági tábor területén, sőt a csepel.hu cikke szerint „Elindultak a volt Ifjúsági tábor fejlesztéséhez kapcsolódó munkálatok”.  A témával Borbély Lénárd polgármester saját fb-oldalán még nem foglalkozott, pedig az elmúlt félévben többször is rákényszerült a Németh Szilárddal folytatott politikai iszapbirkózás miatt. Most nem kettejük – kerületnek is ártó –, csetepatéjáról van szó, hanem csak az önkormányzati honlapon bejelentett  hírhez van néhány megjegyzésünk: 

1) Még a tavaly november 25-i képviselő-testületi ülésen javasolta a polgármester, hogy tűzzék napirendre az ifjúsági tábor és a Csepeli Munkásotthon fejlesztésének kérdését. Bercsik Károly  fideszes frakcióvezető javaslatára – talán Németh Szilárd volt az igazi kezdeményező –, azonban levették a napirendről a polgármester előterjesztését, valószínűleg, mert az ifjúsági tábornak Németh más funkciót szánt, mint a javaslat, illetve 2010 óta mindent elkövetett a Munkásotthon tönkretétele érdekében. Nem sokszor fordult elő, hogy a fideszes frakció leszavazta saját polgármestere előterjesztésének tárgyalását, bár Némethtől ez már a sokadik övön aluli ütés színfalak mögötti szervezése volt. 

2) Ezt követően a polgármester a közvéleményt hívta segítségül: kérdőívet adatott ki, álkérdésekkel, majd lakossági fórumot szervezett, ahol javaslata többségi támogatást kapott. A novemberi fejlesztési javaslatokat viszont azóta sem terjesztette a képviselő-testület elé ismételt megvitatásra, sőt a második félévi munkaterveben sem szerepelteti.

Németh tehát időt nyert, sikeresen gátolta meg a testület hivatalos döntését, mindkét témában. Ugyanakkor a polgármester saját hatáskörben döntve elindította a tervezést (V. 26-án a csepel.hu: „társaságunk dolgozik a tervek előkészítésén”), illetve most elrendelték a tábor területén a fakivágást, pedig hivatalosan még az sem dőlt el (a testület sem döntött a fejlesztésről), mi lesz a volt ifjúsági tábor területén.

Nem érdekes, a harc az harc, a favágás meg favágás, a Fidesz-hatalom egyik legkedveltebb foglalatossága. Lehet, hogy ősszel mégis be merik terjeszteni a javaslatot a testület elé, s egyszer fel is épül valami az ifjúsági tábor területén. Addig meg havonta kapjuk a „megnyugtató” híreket: már kivágták a fákat, folyik a terv előkészítése stb, s nyugodtak vagyunk, mert azért néha dolgoznak is az urak. Hogy közben vágják a fákat, s hogy mikor lesz terv, majd valódi építkezés, mennyibe fog kerülni, az most nem érdekes….

3) Nem utoljára, de meg kell jegyeznünk, hogy a fakivágási akciónak már komoly negatív „visszhangja” van a csepeli közösségi oldalakon. Érdemes lenne kivizsgálni, valóban szükség volt-e a fakivágásokra vagy csak a csepeli fideszes belharc újabb menete „indokolta” a nyár kezdetén való kivágást. 

H.-R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr517871007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása