CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mikor mondhatják majd a csepeliek, hogy mamma mia?!

2022. július 12. 00:02 - csú

mamma_mia-2.pngAzért jó lenne, ha 12 év után, egyszer már őszintén beszélne a csepeliekkel a kerületvezető. Na, akkor aztán igaz szívvel felkiálthatnánk: mamma mia, ez már valami! Kenguru a hét végén néhány óráig volt Csepelen, de illúziók itt már régóta nincsenek…

Mamma Mia! - olvasható Csepel polgármestere saját fb-oldalának hét végi bejegyzésében. A világsikerű film megtekintésére invitálta az olvasót. Nehéz órái lehetettek Borbély Lénárdnak, mondtam magamban, ha ezzel a nagy sikerű filmmel akar kikapcsolódni. Ezért végignéztem közösségi oldalának július első dekádjában készült bejegyzéseit, és szembesültem azokkal a „gondokkal”, amelyekkel polgármesterként találkozott. Azokat, amelyeket tájékoztatásunk érdekében fb-oldalán közzé is tett, bizonyítandó, hogy ezekben az embert próbáló időkben 

Csepelt, a csepeli embereket szolgálta, értük dolgozott, bármit is rótt ki rá a sors. Közzétette, mert szükségesnek tartotta, hogy minden akadályról, megoldandó feladatról hűen informálja olvasóit.

Megérteni véltem, hogy a szombaton megjelentetett Mamma Mia című film plakátjával csak jelezni akarta, allegorikus jajkiáltásként, milyen nehéz napok voltak mögötte, mi mindet kellett megtennie értünk, csepeliekért. Bejegyzései képet adtak „fárasztó” napjainak egy-egy állomásáról.

A polgármester úr ezekben a napokban ott volt mindenütt, ahol díjakat adhatott át, kitüntethetett valakiket, köszönthette valamelyik társadalmi réteg helyi tagjait, sportról, gyerekekről, faültetésről, játszótérről volt szó vagy testvérvárosi kapcsolatokat építhetett, nagy jelentőségű önkormányzati programokról adhatott tájékoztatást. Igazi fideszes „NER-káder”. Nem törődik a gondokkal, a változásokkal. Azt mutatja meg, amiről úgy gondolja, hogy egyéni hasznot húzhat:

> meghívta a csepelieket Csepel Napjára (kétszer is), a nyugdíjasokat ingyenes hajókirándulásra, aranylakodalmak megtartására, filmvetítésre. 

> Tájékoztatott bennünket a folytatódó útépítési munkálatok újabb szakaszáról, felújított játszóterek átadásáról, a Hollandi úti fák kivágásáról, közterületi kamera kihelyezéséről, a Csepelen elszabadult kengururól.

> Díjakat adott át, pénzjutalomban részesítette a csepeli rendőrök legjobbjait, közös főzést szervezett a hivatal köztisztviselői tiszteletére, faültetésen, íjászversenyen vett részt, megtekintette a felújítás alatt álló Katona iskolát, helytörténettel foglalkozó gyerekeket fogadott.

> Szomorúságát fejezte ki amiatt, hogy Németh Szilárd kirúgta a Csepel FC labdarúgóit a Csepel SC Béke téri sporttelepéről.

> Alig, hogy hazaérkezett Csíkszeredáról, ahol az ötnapos Székely-Magyar Utánpótlás Labdarúgó Tornán vett részt, amelyet labdával a kezében megnyitott, végig szurkolta az izgalmas mérkőzéseket, kirándult a csepeli fiatalokkal, az érmeket is kiosztotta, és végül július másodikán már be is mutatta a tornáról és abban végzett munkájáról szóló videóklipet. Székely barátai meghívására, a hét végén, ismét Erdélybe utazott, ezúttal a XII. Kápolnásfalusi Napon köszöntette a részt vevőket. 

> Az önkormányzat által is támogatott filmforgató stáb segítségével ~ 4 perces videó összeállításban számolt be sikert sikerre halmozó júniusi munkájáról.

Mamma Mia! Ennyi munka mellett teljesen érthető, hogy a csepelieket évek óta foglalkoztató valódi fejlesztési ügyekről, a csepeli emberek mindennapi helyzetéről való tájékoztatásra már nem volt érkezése. Pedig lehet, hogy szerényen elhallgatta: nagy titokban, hetek óta kemény tárgyalásokat folytatott az illetékes fővárosi, minisztériumi szervekkel az évek óta megígért csepeli közlekedésfejlesztési célokról, feladatokról (nehogy a megszorítások miatt a kormány most elhalassza megvalósításukat), és egyeztetett a hivatal, az intézmények, gazdasági társaságok vezetőivel a gazdasági válság, az infláció miatti önkormányzati tennivalókról.

Esetleg már beszélt a kerületi vállalkozók, a kerület fejlődésében meghatározó csepeli vállalatok képviselőivel is a lehetséges együttműködésről, illetve egyeztetett az érdekvédelmi szervezetekkel a pedagógusok és egészségügyi dolgozók helyzetének javítása érdekében megtehető önkormányzati intézkedésekről? Megeshet, hogy a szociális területen dolgozó szakemberekkel is áttekintette az önkormányzati lehetőségeket az infláció miatt is nehéz helyzetbe került, egyedül élő csepeli nyugdíjasok helyzetének javítása céljából? Talán sikeres megbeszéléseket is folytatott elődjével a helyi közvéleményt foglalkoztató fideszes politikai botrányok rendezése érdekében például a Csepel SC több mint 50 milliárdosra tervezett fejlesztési programjának megvalósításáról?

Lehetséges, hogy ezek a témák nem is foglalkoztatták/foglalkoztatják? – kérdeztem végül magamtól. Nem tudom. Bár lehet, hogy „csak” arról van szó, hogy nem tudja és már nem is akarja átlépni saját árnyékát, korlátait, az orbáni Nemzeti Együttműködési Rendszer szabta határokat.

Nyári szabadsága talán lehetőséget ad a kerület helyzetének és saját kommunikációs stratégiájának átgondolására, az önfényezés okozta fáradalmak, az önértékelési gondjainak kipihenésére, és majd egyszer lesz ideje és lehetősége az embereket valóban érdeklő témákról is írni, tájékoztatni a csepelieket, legalább az fb oldalán. Azért jobb lenne, ha 12 év után, egyszer már őszintén beszélne is minderről a csepeliekkel. Na, akkor felkiáltanék: mamma mia, ez már valami! Kengurunk néhány óráig volt, de illúzióink már régóta nincsenek…

vox 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1617880737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása