CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli városvezetők menekülnek a felelősségtől - Ezt olvastuk ki a friss CSH sorai között

2022. július 15. 00:02 - csú

rezsicsod_gulyas_gergely_es_nemeth_szilard.pngA rezsicsökkentés becsődölése és a KATA-elvonás kimaradt a most megjelent Csepeli Hírmondóból, de reméljük, hogy ennek oka nem a csepeli Fidesztől és a busásan kifizetett alattvalóitól megszokott sumákoló elhallgatás, hanem a lapzárta volt…

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) július 13-án megjelent 14. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

Megjegyzés: a Csepeli Hírmondó e heti száma, a megjelenését követő 24 óra alatt sem „tudott felkerülni” az önkormányzat hivatalos honlapjára, a csepel.hu-ra. Miért? 

A lap újabb számát, illetve szerzőit továbbra sem érdeklik a kerületi lakosság mindennapi ügyei, megélhetési gondjai, az egyre növekvő infláció, a forint leértékelődése, a kerület fideszes urai hatalmi harcának újabb eseményei, a pedagógus és az egészségügyi szakszervezetek küzdelme a dolgozók erkölcsi és anyagi megbecsüléséért.

Egy sor sem fért bele a lapba a kerület fejlődését meghatározó, évek óta megígért fejlesztések elmaradásának okairól, az orosz-ukrán háború hazai gazdasági következményeiről, a benzin körül kialakult helyzet csepeli tapasztalatairól. 

A rezsicsökkentés becsődölése és a KATA-elvonás szintén kimaradt a most meg jelent lapból, de reméljük, hogy ennek oka nem a csepeli Fidesztől megszokott sumákoló elhallgatás, hanem a lapzárta volt…

Változatlanul nem kaptak helyet a CSH-ban az

önkormányzatokat érintő kormányzati tervek, javaslatok, pl. az önkormányzatok „kizárása” a rezsicsökkentésből, ezek várható hatásának bemutatása, csakúgy, mint az elmúlt két hét egyre növekvő számú, közbiztonsággal, közrendészeti ügyekkel kapcsolatos eseményei, amelyek jelentős visszhangra leltek a hazai médiában, tovább rombolva ezzel a Csepel utóbbi években egyébként is megtépázott hírnevét.

Konkrét véleményünk a lap néhány írásáról:

1) Karácsonyék fizetőssé tették volna csepeli parkolást

Blogunk július 3-án már írt a témáról:

https://csepeliek.blog.hu/2022/07/03/egy_het_csepelen_haboru_a_beke_teren_ki_fog_rafizeni_az_ingyenes_parkolasra#more17873551

Írásunkban a 168.hu cikkére hivatkozva azt írtuk, hogy Parkolási díj emeléséről döntött a Fővárosi Közgyűlés. A javaslatot több fideszes polgármester, köztük Borbély Lénárd is támogatta. https://168.hu/itthon/fovaros-parkolas-fovarosi-kozgyules-fidesz-238960   Most a CSH azt írja, hogy „...A tervek szerint a Csepeli Szent Imre téren is bevezették volna Karácsonyék a fizetős parkolást, végül Borbély Lénárd csepeli polgármester javaslatára ez nem valósult meg.” A fővárosi közgyűlésen a polgármester – többek között –, az alábbiakat mondta: 

„...A csepeli képviselő-testület foglalkozott már a csepeli parkolási helyzetnek a megoldásával, hiszen ezt nyilvánvalóan a peremkerületek polgármesterei is érzik, mi Csepelen mindenképpen, hogy az agglomeráció számára egy hatalmas autólerakat vagyunk, egy nagy P+R parkoló, és oda jutottunk, hogy már a csepeliek nem tudnak parkolni a kerületben. Éppen ezért a testületünk már foglalkozott azzal a dologgal, hogy feltérképezzük a parkolási rendszer kiépítésének a lehetőségét, de csak oly módon – és ebben teljes egyetértés volt a kerületben, annak ellenére, hogy sok mindenen vitázunk a testületben –, a csepeli lakosok számára ez egy klasszik, bevált dolog, hogy a csepelieknek ingyenesen lehessen parkolni. Nyilván ennek a részletszabályait majd ki kell dolgozni, de az agglomerációnak a gépjárműlerakata nem szeretnénk lenni….”

 file:///C:/Users/Misike/Downloads/F%C5%91v.Kgy.%20jkv_0629.pdf

Jogos tehát megismételt kérdésünk: Meddig leszünk még az „agglomeráció lerakata”, mikor dönt már a képviselő-testület a helyi parkolási rendszer kiépítését tartalmazó javaslatról, a parkolási díj Borbély által javasoltak szerinti bevezetéséről? 

2) Ki igazolja a bölcsődei, óvodai hiányzást?

A cikkben pro- és kontra véleményeket olvashattunk a gyermekek hiányzásának igazolása kapcsán. Bár nem az egészségügy helyzetének feltárása volt a szerző célja, mégsem szabadott volna eltekinteni, legalább néhány mondat erejéig, az egészségügyi rendszer teljes működésének hiányosságaitól, amelyek gyakorlatilag ebben a konkrét témában is lehetetlen helyzeteket teremtettek. A polgármester is menekül a konkrét állásfoglalástól, a minisztériumtól kér állásfoglalást, ami valamikor megérkezik, ha megérkezik…

Pedig már évek óta létező feszültségről van szó, amelyben a kormány a háziorvosokra próbálja hárítani a felelősséget, szembeállítva ezzel a szülőket és háziorvosokat. Részlet egy háziorvos 2020-ban megírt véleményéből:

„Értelmetlen, szakmaiatlan, törvényileg sem kötelező. Ha kiadnám, azzal elismerem hasznosságát, konzerváljuk a jelenlegi helyzetet. A rengeteg értelmetlen igazolás egyik fontos oka annak, miért nem vonzó a házi gyermekorvosi pálya, miért nincs utánpótlás. Mindannyiunk közös érdeke tehát, hogy az értelmetlen adminisztratív dolgokkal leszámoljunk, ezt pedig közösen kell megvívnunk. Ha egy ovi, bölcsi ilyen igazolást kér, küldje el nekik az alábbi posztot, ami részletezi a jogszabályokat is. A szülők számára is felesleges plusz munka igazolásokért rohangálni, és az is szánalmas, hogy a rendszer gyerekként tekint a szülőkre, nem hiszi el a szavukat, csak ha mi lepecsételjük és igazoljuk a szülő szavát. Hiszen legtöbbször ez történik, nem tudom megmondani, hogy tényleg nem volt-e tegnap beteg a gyermek, hanem elhiszem a szülőnek és lepecsételem…”  https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/iskolakezdes-egeszseges-igazolas-haziorvosok/5e3plkk

Azóta sem tett semmit az illetékes minisztérium, a kormányzat, az indokolatlan adminisztratív terhek felszámolása, az egészségügyi rendszer válságának elkerülése érdekében. Sőt, a problémák megoldása helyett, az egészségügy a belügyminiszterhez került, aki folytatni akarja a rendszer teljes centralizálását: pl. a háziorvosi praxisjogot, illetve a szakrendelőket is átvenné az önkormányzatoktól a kormányzat.   https://nepszava.hu/3161763_egeszsegugy-orban-kormany-allamositas-haziorvosi-praxis-szakrendelok   

A következő lépés az egész önkormányzati rendszer teljes államosítása lesz, amelyben a helyi polgármestert már szolgabírónak, Csepelen főszolgabírónak, netán alispánnak hívják? Borbély úr eközben mélyen hallgat... A szülők meg majd szaladgáljanak egyik irodától a másikig, egyik hatalmasságtól a másikig.

3) Kitiltottak csepeli focistákat a Csepel SC-ből

A csepeliek.blog.hu alábbi linken elérhető írásában foglalkozott a témával. https://csepeliek.blog.hu/2022/07/03/egy_het_csepelen_haboru_a_beke_teren_ki_fog_rafizeni_az_ingyenes_parkolasra#more17873551 

Idézünk a cikkből:

„Még egy megjegyzés a polgármester közösségi oldalán közreadott szöveghez. Borbély azt írta, hogy „Csepel sportéletében BÉKÉRE van szükség, ahogyan a világban is.” Ferenc pápa mondta még 2016-ban: „... a béke egy ajándék, amelynek megvan a maga életútja és mindenkinek „dolgoznia” kell rajta, hogy fejlődjön.”  http://www.archivioradiovaticana.va/storico/2016/09/08/a_nagy_tal%C3%A1lkoz%C3%B3k_nem_hoznak_b%C3%A9k%C3%A9t,_ha_a_sz%C3%ADvek_h%C3%A1bor%C3%BAban_%C3%A1llnak/hu-1256707   

A NER létrejötte óta a harcról szól, s az urak mindig mindenkivel harcoltak/harcolnak, a Orbán Viktorral az élen, akinek lételeme a harc. Hogy ki kezdte a két csepeli fideszes között a harcot, senkit nem érdekel. Uraim! Dolgozni kellett volna a békéért, a valódi fejlődésért.”

A CSH és Borbély úr sem reagált a leírtakra, most meg azt olvashatjuk a polgármester háziszerzője, TK által jegyzett cikkből, hogy „A munkát folytatjuk…” Milyen munkát? A csepeli sport és benne a labdarúgás szétszedéséhez, Németh Szilárd általi kisajátításához való asszisztálást? 

A fideszes kerületi vezetők – Németh és Borbély –, évek óta tartó viszálya ide vezetett. A két vezető egyaránt felelős a kialakult helyzetért. A nyílt levél, a mentegetőzés, a másikra mutogatás már senkit nem érdekel. 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr10017883249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása