CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli fizető parkolásról színt kellene vallani végre a kerületvezetőknek

2022. augusztus 05. 00:02 - csú

fizetos_parkolas_csepelen.PNGLesz vagy nem lesz kötelezően fizető parkolás Csepelen? Nemrég adtunk hírt a Fővárosi Közgyűlés  parkolási díjat emelő döntéséről, amelyet több fideszes polgármester, így Borbély Lénárd is megszavazott, annak ellenére, hogy hat éve azt ígérte, amíg ő a polgármester, addig a csepeliek biztosan nem fognak fizetni a parkolásért.

Blogunk már írt a témáról: ITT

Az önkormányzat nem tudott válaszolni írásunkra, a Népszava azonban Marad a parkolás a kerületeknél címmel közölt cikke ismét érintette a parkolást.

A cikk szerint az előző önkormányzati ciklusok korrupciógyanús ügyeivel foglalkozó vizsgálóbizottság ülésén Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta, hogy a kerületekben önkormányzati cég

látja el a parkolásüzemeltetési feladatokat.

Szegvári Péter Tarlós István előző főpolgármester egykori főtanácsadója ezt „félutas megoldásnak” vélte, szerinte az lenne az ideális megoldás, ha a kerületi parkolási bevételeket a főváros közösségi közlekedésének működtetésére fordítanák, mire a főpolgármester azt válaszolta, hogy igaz, de a kerületektől „most nem lehet elvonni a parkolási bevételeket, hiszen ez működésüket veszélyeztetné.”

Borbély Lénárd  a fővárosi közgyűlés ülése után nem cáfolta, hogy Csepelen fizetős lesz a parkolás, csak annyit mondott, hogy „már foglalkozunk azzal a kérdéssel, hogy hogyan tudjuk a csepelieket megvédeni attól, hogy Csepel az agglomeráció P+R parkolója legyen”, illetve, hogy azt javasolta, a főpolgármesternek, hogy „reggel 8 óra helyett 8.30-ig lehessen ingyenesen parkolni.” (csepel.hu)

Akkor most mi az igazság: lesz fizető parkolás a csepeli Városközpontban vagy sem? Ha igen, ha nem, színt kellene vallani: hogyan és mikortól tudja a kerületi önkormányzati vezetés megvédeni az agglomerációból beözönlő autók kerületi parkoltatásától, ami egyébként az egyik legnagyobb felháborodást okozza a kerületi autós társadalomban.

e.-s.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6017882193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása