CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Lámpás utca rávilágít: miért van magamutogatás problémamegoldás helyett Csepelen?

2022. augusztus 08. 00:02 - csú

lampas_utcai_keresztezodes.pngLámpás utca - II. -Rákóczi Ferenc út kereszteződés. Új lett az útburkolat, de régi és változatlan a megoldatlan közlekedési probléma, a kamionok ki- és befordulása A megoldáshoz a közlekedni vágyó lakosság fejével kéne gondolkodni és nem a politikai ellenlábasok egymást elvtelenül kritizáló, és ellehetetlenítő arroganciájának kéne uralkodni. 

Pacsi. A polgármester facebook oldalán láthatjuk, hogy a kerület megválasztott vezetője mennyi fontos dolog átadásán szerepel. Ez abból a szempontból jó, hogy a kerületünk lakosságát tájékoztatja azokról a fontos dolgokról, amik a működés, a fejlődés és a szórakozás lehetőségeinek bővülését jelentik. Másrészt viszont rossz, ha a szereplése izléstelenül túldimenzionált. Ez utóbbi esetben ugyanis a közcélú tájékoztatásból, egyéni haszonszerzésre irányuló magamutogatás lesz.

Jól láthatóan a reprezentáció mennyiségi korlátlansága következtében itt minőségi romlás következett be. A magamutogatás eltúlzott és önhasznú elemeinek burjánzása következtében az emberek már nem azt figyelik, hogy mi van a hivatalos tájékoztatásban, hanem azt, hogy mi maradt ki belőle. A mostani reklám cunamiból kimaradt a Lámpás utcai közúti kereszteződés átépítése! Pedig érne az ügy annyit, mint egy disznótoros reggeli, vagy egy focipályán végzett díjátadás.

Miért is maradt ki ez az esemény a polgármesteri reklámokból?

A kézenfekvő válasz az, hogy természetesen azért, mert fővárosi ügy! Borbély Lénárd pedig az ő területén nem kíván közösködni senkivel. Csepelen mindenkinek azt kell hinnie, hogy nála nagyobb úr nem is létezik Csepelen. /Talán a miniszterelnök úr őfőméltósága és itteni helytartója! /

A II. Rákóczi Ferenc út és a Lámpás utca kereszteződése olyan neuralgikus hely, amelyik évtizedek óta meghatározza a kerület és egész Dél-Budapest közlekedését. Ezt lett volna hivatott megoldani a csepeli gerincút! Az elkezdett megvalósulási folyamatot azonban a Fidesz 2010 után leállította! Meg is bénult Csepel forgalma erre az évtizedre. A METRANS ideköltöztetésével a helyzetet csak rontották. A megnövekedett teherforgalom (benne a konténerszállító trélerekkel) nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy az UTINFORM minden nap rutin szerűén bemondhassa: „áll a forgalom a Csepeli Temetőtől a Lámpás utcáig”!

Pedig, ha kicsit odafigyelnének, - és hajlandók lennének agytekervényeiket és kreativitásukat a megoldás irányába megmozdítani - ezen a neuralgikus kérdésen is sokat lehetne javítani. A mostani lámpás utcai burkolatcsere ugyanis csak annyit fog érni a kerületi közlekedésnek, mint a halottnak a csók! Ezen a nyomvonalon a konténer szállító trélerek továbbra sem fognak tudni akadálytalanul befordulni, a II. Rákóczi Ferenc útról a Lámpás útra (és vissza) amivel a forgalom eldugulásának bekövetkeztét továbbra is beprogramozzák!

A kerületi vezetésnek kezdeményezően kéne fellépnie a főváros bicikli szemléletű vezetőivel szemben azért, hogy valamilyen többlet ráfordítással, ez a fővárosi forgalmi gócpont sokkal jobban használható, sokkal nagyobb áteresztő kapacitású kereszteződéssé változtassák. A csomópont minőségi átalakításának tervei megvannak (megvoltak) a kivitelezés többletforrásait kéne „csupán” kilobbizni, vagy hozzátenni. Ezt pedig konstruktív együttműködés esetén megoldható!

Csepel lakosságának is érdeke ugyanis, hogy zökkenőmentesebb legyen a forgalom az agglomeráció irányába! Ennek a csomópontnak a kialakításához bizonyos mértékben, még a kerületi költségvetési anyagi források hozzárendelése sem lenne túl nagy áldozatvállalás.

A közlekedni vágyó lakosság fejével kéne gondolkodni és nem a politikai ellenlábasok egymást elvtelenül kritizáló, és ellehetetlenítő arroganciájának kéne uralkodni. Minden csepelinek, -igen sok Dél-Budapest környezetében lakónak, valamint a déli agglomeráció népeinek egyaránt - nagy segítség lenne egy itt megépült „turbó körforgalmú”, vagy más még korszerűbb megoldási lehetőség megvalósulása.

Természetesen egy ilyen beruházás előkészítése, áttekintése, megszervezése sokkal nagyobb kombinációs képességet követel a csepeli vezetőtől, mint például a kézfogás a nyugdíjashajó utasaival a Boráros téren!

És a fotókon a „pacsi” még sokkal jobban is mutat!

Hát ezért vagyunk ott, ahol vagyunk!

Forrás: Horváth Gyula közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3917892311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása