CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Döbrögi lett a mi Matyinkból, ráadásul háromszor veszi vissza, amit egyszer adott...

2022. augusztus 22. 00:01 - csú

orban_pocakkal_brusszelben.png

A modern verzióban a forgatókönyv végén a mi Matyink – aki bőven ludas ebben a dologban – mondata így szól: „Háromszor fizeted te ezt nekem vissza.” Így már nem is olyan mókás ez a történet.

Mindannyian szerepet kaptunk egy modern kori Lúdas Matyi adaptációjában.

A forgatókönyv egy emlékezetessé vált mondattal indult:

„Egyszerűen adjuk vissza azt az adót, amit a 2021-es év során befizettek a költségvetésbe.” Úgy érezhették sokan az szja visszautalásakor, mintha egy másik Mátyás, az igazságos korában élnének.

Aztán a könnyűvérű Katát

lebeszélték a táncról, kiderült, hogy ősztől a rezsiszámláján hosszabb számsor szerepel majd. Közben pedig – többek között a kiosztott százmilliárdok hatására – a boltban a kifli is luxuscikké változott.

A modern verzióban a forgatókönyv végén a mi Matyink – aki bőven ludas ebben a dologban – mondata így szól: „Háromszor fizeted te ezt nekem vissza.”

Így már nem is olyan mókás ez a történet.

Forrás: I.CS. Élet és Irodalom

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1017905913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása