CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az áldozati lóvá tett, Fidesz vezette Csepelt miért nem kedveli a Fidesz-kormány?

2022. augusztus 26. 00:02 - csú

hollandi_uti_birkozo_akademia_nemeth_szilard_fele_1.PNGA Hollandi úti monstrum és megálmodó gazdája még sokáig a nyakunkon maradhat. A Fidesz úgy mutatja elfordulását a a választáson bukott emberétől, hogy nem csak a rezsicsökkentésről rántja le a leplet és teszi nyilvánvalóvá, hogy egy átverés volt, hanem az összes többi, Németh Szilárd által szorgalmazott „elképzelést” is lejáratja.

A vidék kormánya! Ezt a kifejezést használta a miniszterelnök az országgyűlési választások után. Pontosan nem lehetett tudni, hogy egy nemzet kormánya, hogyan lehet csak az ország feléé? Kizárólag a vidékieké. A vidék kormánya ugyanis azt jelenti, hogy a fővárosi, a nagyvárosi és meg nem nevezett helységek lakosságáé nem! Persze mivel ennek a népies fogalomnak nincsenek megfelelő definíciói, mindenki azt értett bele, amit akart.

Vannak, akik ebből azt értik, hogy a

kormány újra barátokra és ellenségekre osztotta az országot! A csepeli fideszesek persze úgy értették, azt remélték, hogy ők, és a Dél budapesti peremkerület ebbe a fogalomba benne vannak. Borbély Lénárd nem is tudott elmulasztani egyetlen alkalmat sem, arra, hogy alázatos köszönetnyilvánításokat ne tegyen „Magyarország kormányának”: Ha kellett, ha nem! A korrupciógyanús megpántlikázott, Csepelre küldött pénzek túlnyomórészt szórakoztatási, hangulatjavítási célokat szolgáltak, irreálisan magasra tornázott összegekkel.

A nyárra azonban megérkezett a fogalom tisztázása. A kormány illetékes minisztere kijelentette, hogy a csepeli HÉV-el kapcsolatos összes fejlesztési elképzelés mehet a kukába! (Hetekkel később ezt megpróbálták kozmetikázni, de a lényeg nem változott, egyelőre minden marad a Csepeli HÉV-nél úgy-ahogy volt.)

Korábban Schneller Domokos helyettes államtitkár előadásában a képviselő testület és Csepel lakossága megismerhette a „Budapest déli kapuja” programot. Nem is volt ez olyan rossz! (A Karácsony féle Budapest programnál mindenesetre sokkal jobb volt!) Még az olyan megrögzött kételkedőket is lelkesíteni tudta, mint a hetvenhez közeledő sokat megélt képviselő.

A kormány megszorító intézkedéseinek következtében az illetékes miniszter az összes a Csepeli HÉV-el kapcsolatos tervet törölte! Belátható ideig nem lesz Erdősor útig való meghosszabbítás (a legkisebb baj) Nem lesz föld alá bújtatás, (nagy baj) és nem lesz Kálvin téri meghosszabbítás csak ismét a ködös jövőben (legnagyobb baj!) Egyértelművé vált, hogy Csepel és a Dél Budapest környéki agglomeráció a kormányzati elképzelésekben nem vidék! Nem kedvence, hanem nagy valószínűséggel ellensége Magyarország kormányának. Náluk a Csepel csak vörös, a magáért és melósaiért küzdő vállalkozó komcsi, a panel meg proli lehet!

Itt azonban - annak ellenére, hogy mi csepeliek szívjuk meg a legjobban - mégsem Csepelről van már szó! Itt, az újonnan felállított magyar kormánynak a szellemiségéről van szó! Lázár János a vidéki Magyarország emblematikus embere! Azt a régi dzsentri, úri réteget és annak szellemiségét képviseli, akik a háború előtti Magyarországot vezették: „akinek semmilye nincs, az annyit is ér”!

Nem lehet hát csodálkozni, ha a számára egy lovarda, nagybírtokos kúria, hivalkodó kastély, felcsúti kisvasút vagy hódmezővárosi trim-train pár ezres haszonélvezője sokkal többet ér, mint a millió körüli budapesti külső területek! Sokkal többet jelent neki a nagyúri kivagyiság főispáni címmel, mint a főváros külső kerületeinek és agglomerációjának életét nagyban meghatározó tömegközlekedés.

A 2022-ben felálló új kormány mintha megszakította volna a kapcsolatait a régi nagy idealistákkal, (hasznos idiótákkal és az orbitális bunkókkal) Kikerültek a kormányközeli helyekből Németh Szilárd és hasonszőrű barátai az összes rémálmukkal együtt! A Fidesz úgy mutatja elfordulását a városiassággal vádolható (többségében bukott) embereitől, hogy azok legutálatosabb (legerőszakosabb és magát a legbutábbnak mutató) képviselőjét helyezi bűnbaki státusba. Nem csak a rezsicsökkentésről rántja le a leplet és teszi nyilvánvalóvá, hogy egy átverés volt, hanem az összes többi Németh által szorgalmazott „elképzelést” is megfúratja.

A lakosság által értelmezhetetlen Németh-Sára féle középkori érzéseket keltő csepeli címeren ágaskodó megbokrosodott ló, valójában most, a Lázár döntése nyomán kapott értelmet. /”az van neked, nem HÉV-ed!”/

Áldozati mén az! Olyan, amelyik még ellenkezik, vadul ugrál egy ideig - de címeres utódjaival együtt tudja - ő sem kerülheti el végzetét!

Forrás: Horváth Gyula közösségi (fb) oldala

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2117907885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása