CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepelieket kiszolgáltatottá teszik, magukra hagyják a kerületvezetők pont most?

2022. augusztus 30. 00:02 - csú

titok_zippzar_a_szajon_777_4.PNGCsepelen csak a csend visszhangzik, miközben országszerte fideszes, független, és ellenzéki polgármesterek jelentik be, hogy intézkedési terveket készítenek a rezsiemelést követő megszorítások miatt nehéz helyzetbe kerülő családok, vállalkozások megsegítésére. 

Nem mer megszólalni Csepel polgármestere, miközben az ország a „katamódosítás” és az ennek kapcsán kirobbant tüntetésektől, illetve a rezsicsökkentés kurtításától hangos.

Egyes mérvadó fideszes politikusok, szakemberek, polgármesterek döntéseket kritizáló véleményére, illetve kezdeményezéseikre sem mert reagálni a kerületvezető.

Lehet, hogy Borbély Lénárdot meg sem érintették a több ezres tüntetések, a szakmai kritikák a kata módosításának elfogadhatatlan módjáról, vagy a rezsicsökkentés rendkívül negatív visszhangja, amely

még a Fidesz tábort is komolyan felbolygatta?

Szerintünk, mint mindig, most is pártkatonaként viselkedik. Már most is a 2024-es polgármesteri választásának sikeréért kampányol? Pedig érdemes lenne néha odafigyelnie az ország, a gazdaság helyzetét is figyelembe venni, mert egy esetleges elégedetlenségi hullám a legjobb kommunikációs stratégiát is elsöpörheti. 

Különösen akkor, amikor fideszes, független, és ellenzéki polgármesterek jelentik be, hogy intézkedési terveket készítenek a megszorítások miatt nehéz helyzetbe kerülő családok, vállalkozások megsegítésére. Lázár János miniszter pedig odáig ment, hogy „... önkritikusan beszélt és elnézést kért a katásoktól”. https://infostart.hu/belfold/2022/07/21/lazar-janos-onkritikusan-beszelt-es-elnezest-kert-a-katasoktol 

A 21.kerulet.ittlakunk.hu nyilvánosságra hozott felmérése pedig intő jel kellene, hogy legyen a polgármester számára. Az adatok szerint „összesen 1207 szavazat érkezett” a feltett kérdésekre. A válaszadók jelentős többsége, 78 százalék (937 szavazat) nemmel válaszolt, vagyis nem ért egyet a változtatással. Mindössze 20 százalék (240 szavazat) gondolta úgy, hogy egyet tud érteni a szigorítással.” 

https://21.kerulet.ittlakunk.hu/helyi-politika/220721/szavazoink-nem-ertenek-egyet-kata-szigoritasaval 

Lehet, hogy Németh Szilárd ezért nem merte itthon bejelenteni, hogy pl. a gázfogyasztók, ha túllépik az előírt fogyasztást, akkor túllépésért hétszeres (!) díjat kell fizetniük? Inkább kiment Tusnádfürdőre, ott jelentette be a rezsicsökkentés helyetti, emberek millióit nehéz helyzetbe hozó drasztikus energiaáremeléseket, azaz a rezsiköltségek növekedését. https://24.hu/belfold/2022/07/21/rezsicsokkentes-reszletek-arak-energia-foldgaz/ 

A témák kapcsán olvasóink figyelmébe ajánljuk még a hvg.hu-n megjelent írást: „Orbán a hazudozás mestere, mégis rendhagyó, ahogy most veri át az országot”. https://hvg.hu/360/20220722_Orban_Viktor_kormany_hazugsag_atveres_belpolitika_rezsicsokkentes_kata 

A cikk legfőbb mondanivalója: „a rezsicsökkentés és a katatörvény megpiszkálásával a Fidesz nemcsak rövid és hosszú távú politikai állásfoglalásaival, hanem legalapvetőbb ígéreteivel is szembement.”

H.-R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8917891503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása