CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Betegátverés Csepelen

2022. szeptember 08. 00:02 - csú

sztk-ok-999_csepeli_sztk.pngMiért kell teljesen felesleges köröket futtatni egy csepeli beteggel, miért kell fél napot elherdálni, alkalmazottakat kényelmetlen helyzetbe kényszeríteni azért, hogy a beteg magától jöjjön rá arra, a mi a ki nem mondható valóság: Csepelen néhány szakrendelésen - gyakorlatilag és belátható időn belül - betegellátás nincs! Menj magán rendelésre és fizess! Pénzt vagy….

A hetvenes években nem is gondolhattunk arra, hogy Hofi Géza poénja egyszer a rendszer alapeleme lehet. A „Magyarországon analfabéta nincs!.... Összeírva” - mondta. Ma ez a rendszer alapelve!

Csepelen az egészségügyi szolgáltatás sose látott mélységbe került. (Még az elején szeretném nyilvánvalóvá tenni, hogy ezért a helyzetért nem az orvosokat, szakdolgozókat sőt még nem is a főigazgatót látom felelősnek.) A szakrendelések akadoznak, a vizsgálati időpontok egyre távolabbi dátumokat mutatnak. Minden érintett tudja, hogy például (csak kiragadva) urológiára hónapokat, nyaki ultrahangra negyedéveket, szemészetre fél évet /és lehetne sorolni/ kellene várnia a betegnek. Aztán vannak olyanok, akik megértik a célzásokat és a maszek ellátáshoz fordulnak, mert nem akarnak még meghalni, és vannak, akik

nem képesek kivárni a megjelölt (jó távoli) időpontot, és II. Rákóczi Ferenc út 270 szám alatti intézmény befogadási engedélyét veszik igénybe.

Ez maga a CSŐD!

Ilyent azonban kimondani a naponta video-bejegyzésekben magát fényező Borbély Lénárd regnálása alatt nem lehet. Itt csak „a köszönjük drága polgármester úr a hozzánk való jóságát” féle bejegyzéseknek és „a tartsa meg az Isten magát nekünk nagyon sokáig” alattvalói hálálkodásokat ildomos beírni.

Borbély Lénárd nem beszél a bajokról! Elhallgatja a problémákat!

Úgy véli. hogy kommunikációs hiperaktivitásával, magamutogatásával tematizálni tudja a csepeli közbeszédet, és a csepeliek gondolkodását egyaránt!

Amikor megnyilatkozik az egészségügyről, akkor mostanában az egynapos sebészet kialakítását hozza fel. Ezzel kapcsolatban sem mondja persze, hogy a főváros által kijelölt pénzből építteti, hanem saját és kormánya sikerének állítja be. Nem beszél arról, hogy ezt olcsóbban is, gyorsabban is, és a mainál lényegesen hatékonyabban is meg lehetett volna csinálni. A szakrendelő átépítésekor ugyanis erre a célra kialakított helyek (műtő, őrző, pihenő stb) már elkészültek. Ezeket elhagyva a sebészeti vérvételi és szakrendelő részeket verik szét, a betegeket és a szakdolgozókat zavarják meg, hogy oda jó drágán a maguk igénye szerinti egynapost építsenek! Borbély Lénárd arról sem beszél, hogy még ennél is olcsóbb „egynapost csináltathatott volna a volt Csepeli Kórház műtőinek és kórtermeinek helyén, az ortopédiai szakellátás tudományos és gyakorlati vezetése, és korábban erre a célra épített egészségügyi infrastruktúra bázisa alapján. Itt lett volna a lehetőség a „bezáratott Csepeli Kőrház” részleges megnyitására! Nem tették!

Dicsekszik, hogy a szakorvosiban lévő „egynapos sebészeten” például szemészeti és bőrgyógyászati beavatkozások is lesznek. Azt nem mondja a polgármester, hogy ezek viszont gyakorlatilag nálunk már ma sincsenek.

Kiírni persze Csepelen azt, hogy „betegellátás nincs”, nem szabad! A bőrgyógyászat bejáratára például egy táblát tesznek, amin egy telefonszám jelzi, hogy előjegyzést ott lehet kérni. Mikor azonban a beteg nagy nehezen felhívja ezt a számot közlik vele, – kioktatólag - hogy „a főorvos asszony csak októberig fog az intézményben rendelni, és az addig rendelkezésre álló helyek már régen beteltek!” Tehát a megégett bőrével, a csípésekkel és kiütésekkel, valamint bőrrákra utaló jelekkel gyakorlatilag nem kaphat a rászoruló Csepelen ellátást!

De nem lenne jobb ezt kiírni a rendelő ajtajára? Miért kell egy kört megfuttatni, egy fél napot elherdálni, alkalmazottakat kényelmetlen helyzetbe kényszeríteni azért, hogy a beteg magától jöjjön rá arra, a mi a ki nem mondható valóság: Csepelen néhány szakrendelésen - gyakorlatilag és belátható időn belül - betegellátás nincs! Menj magán rendelésre, és fizess! Pénzt vagy….

Forrás: Horváth Gyula közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1017913377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása