CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Segélykiáltás a Vermesből – Sötétség önfényezés miatt – Gázos ügyek - Egy hét Csepelen:

2022. szeptember 11. 00:02 - csú

a_csepeli_vermes_miklos_altalanos_iskola_-2022-09.pngA polgármester dicsőséges hencegő krónikája, havi fészbúkos mozija nem viselte el azt, ami Csillagtelepen, a Vermes Miklós Általános Iskolában történt: "Nincs tanár, nincs jövő" írták elszánt pedagógusok és hozzátették: "segélykiáltásként, a sztrájkjogunk ellehetetlenítése miatt a polgári engedetlenséget választjuk tiltakozásul...."

Szeptember 5-én Borbély Lénárd, saját közösségi oldalán, folytatta polgármesteri sikereinek emléket állító videósorozatát, ezúttal augusztusi győzelmeit vette sorra. Monológjában szólt a teljesen felújított Katona iskola átadásáról, a Csepeli Napközis Tábor mellett megépült labdarúgó pálya élőfüves felújításáról, az ingyenes augusztusi napközis táborokról, az önkormányzat iskolakezdési támogatásáról, Tarlós István volt főpolgármester székelyudvarhelyi díszpolgárrá való avatásáról, a Beregszászba vitt csepeli segélyszállítmányról, néhány csepeli rendőr általa történt jutalmazásáról.

Ezekről természetesen olvashattunk már a csepel.hu-n, a Csepeli Hírmondóban, az alpolgármester által működtetett csepel.info-n, vagy a helyi fideszesek más médiafelületein. Az ismétlés azonban nem csak a tudás anyja, hanem a politikai kommunikáció, az önfényezés fontos eszköze is, és Borbély Lénárdnál, illetve az önkormányzatnál, erre mindig van pénz.

Az, hogy

mi történt Borbély Lénárd „sikerein” túl Csepelen, mi foglalkoztatta a kerület lakosait, hogyan számolgatták fizetésüket, nyugdíjukat az energiaáremelés miatt fizetendő számlák rendezése érdekében, lesz-e pénzük a fűtésre vagy inkább fagyoskodni fognak, hogyan érintette őket az augusztusi rekord méretű infláció, hányan küzdenek napi megélhetési gondokkal, az most sem fért bele a sikersztoriba. Arról sem beszélt, hogy mit tehetett volna vagy mit akar megtenni a válsággal, az inflációval küzdő csepeliek megsegítése érdekében, pedig sok fideszes és ellenzéki polgármester már konkrét intézkedési terveket dolgozott ki.

Azzal sem foglalkozott, hogy tájékoztassa a csepelieket a kormány milliókat érintő intézkedéseinek csepeli hatásairól, pl. a csepeli intézményrendszer várható fűtési gondjairól, az emiatt valószínű leállásokról, az önkormányzati szolgáltatások árainak (iskolai, óvodai étkezési költségek) infláció miatt szükséges növeléséről, vagy a pedagógus társadalom kormány által is elismert béremelési követeléseinek elutasításáról és lehetséges következményeiről.

Borbély úr! Csepelen van más is, önmagán és sikerein túl is, bár tudjuk, a pozícióért, a politikai hatalomért vívott harc közben már nem jut idő azokra, akiktől a hatalmat kapta. Akik egyébként ezt egyszer vissza is vonhatják. 

********** 

Kedden jelentette be a csepeli Vermes Miklós Általános Iskola fb oldalán az intézmény tanára az alábbiakat: 

„Alulírottak, a Vermes Miklós Általános Iskola pedagógusai segélykiáltásként, a sztrájkjogunk ellehetetlenítése miatt a polgári engedetlenséget választjuk tiltakozásul. 

Mert a pedagógustársadalom már annyira elöregedett, hogy nincs elég tanár. Iskolánkban 5 pedagógus kollégánk nyugdíjasként dolgozik, és még így is hiányzik 4 fő.

Mert béreinket még mindig a 2014-es minimálbér alapján határozzák meg. Az életpályamodell szerinti bérek jelentős része a minimálbér alá került. Ezért tiltakozunk a beígért béremelés ütemezése, mértéke és uniós forrásoktól való függővé tétele ellen is……” (Részlet a polgári engedetlenségi akciót vállaló pedagógusok közzétett véleményéből.) 

Az iskola tanárainak döntéséről nem adott hírt az önkormányzat hivatalos honlapja és egyetlen csepeli fideszes média sem. 

Ui.: Több száz tanár sztrájkolt vagy tagadta meg a munkát a héten. https://444.hu/2022/09/09/tobb-szaz-tanar-sztrajkolt-vagy-tagadta-meg-a-munkat-a-heten 

**********

Gyerekeknek kampányolt a Demokratikus Koalíció Csepelen – írta a csepel.hu a hét elején. https://csepel.hu/hireink/kozelet/item/14347-gyerekeknek-kampanyolt-a-demokratikus-koalicio-csepelen Nem az a gondunk, hogy nem igaz a cikk címe és egyes mondatai sem helytállóak. A helyi fideszes vezetőktől ezt már megszoktuk. Ennél nagyobb gond a téma előzményeinek elhallgatása, a demokrácia, a 135 bátor ember által elfogadott törvények politikai hatalommal való visszaélés útján való semmibe vétele. 

Ugyanis a DK Csepeli Szervezete jogszerű(!) kérelemmel fordult az illetékesekhez, amit a csepel.hu elhallgatott, ahogy azt is, hogy a Városrendezési Iroda Közterületi Csoportja által kiadott, egyébként államigazgatási hatáskörbe tartozó kérelem elutasító határozatának végén ez olvasható: „Borbély Lénárd polgármester nevében és megbízásából:”, majd az ügyintéző neve és aláírása. A polgármester tehát kiadta a politikai feladatot: találjon kifogást az illetékes hivatali részleg egy hivatalosan bejegyzett, törvényesen működő párt jogszerű kérelmének elutasítására. Nesze neked demokrácia. Csepelen így működik a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Vajon az ügyintéző miért írta aláírása fölé, amit írt? Lehet, hogy ő sem tartotta jogszerűnek a polgármesteri megbízást?

**********

A csepel.hu csütörtökön leadta a a csütörtöki kormányinfón elhangzott tájékoztatást az állami szerveknek előírt 25 százalékos „gázcsökkentésről”. 

https://csepel.hu/hireink/kozelet/item/14361-gulyas-gergely-huszonot-szazalekos-gazcsokkentest-irtunk-elo-az-allami-szerveknek 

A magyarnemzet.hu cikkeinek vélemény, kritika nélküli átvétele megszokott módszer a fiedeszes önkormányzati médiában, különösen Csepelen. Most is ez történt, azonban Gulyás Gergely miniszter mostani kormányinfója az átlagnál nagyobb vihart kavart – aminek ismertetése már nem fért bele a csepel.hu szerkesztőjének eszmevilágba, ezért nem is foglalkozott vele. Pedig érdemes lett volna. A lényeget a 444.hu fogalmazta meg legjobban aznapi, Egy éven át hahotázott a kormány és médiája a spóroló Nyugaton, aztán behúzta a kéziféket c. írásában,

(https://444.hu/2022/09/08/egy-even-at-hahotazott-a-kormany-es-mediaja-a-sporolo-nyugaton-aztan-behuzta-a-kezifeket),

míg az rtl.hu szembesítette Szentkirályi Alexandrát korábbi véleményével, amikor is a kevesebb fűtésről szóló baloldali ötletet kritizálta (https://rtl.hu/hirado/2022/09/08/videon-ahogy-az-rtl-szembesiti-szentkiralyi-alexandrat-egy-korabbi-rezsicsokkentes-baloldal-beszolas-tiktok).

Szabó Szabolcs, Csepel országgyűlési képviselője pedig fb oldalán csütörtökön az alábbiakat írta a kormány döntésének kommunikációjáról:

„Egészen parádés a kormány kommunikációja. Nálunk nincs ellátási probléma, ezért elrendelték a gázfogyasztás 25 százalékos csökkentését.”

Egyre több a jele a kormány kapkodásának, annak, hogy nem tudja kezelni a növekvő gazdasági válságot, amelyet rossz gazdaságpolitikája és az EU-val szembeni hozzáállásának, szégyenteljes pávatáncos politikájának esetleges bukása még tovább mélyíthet.

**********

Kedden írta meg a nepszava.hu, hogy Pintér Sándor rovancsolást rendelt el valamennyi háziorvosi rendelőben. 

https://nepszava.hu/3168495_ellenorzes-rovancsolas-egeszsegugy-alapellatas-haziorvosok-pinter-sandor 

A lap úgy tudja, hogy az átfogó ellenőrzés oka: „az egészségügyet felügyelő tárcához bejelentést érkezett, hogy egyes praxisokban nincs működő EKG készülék.” Szerintünk azonban nagyobb a valószínűsége, hogy a kormány újabb államosításra készül, amelyről állítólag már június első felében egy belügyi állománygyűlésen tájékoztatták is az érintetteket, s amelynek ez az első lépése. https://nepszava.hu/3161763_egeszsegugy-orban-kormany-allamositas-haziorvosi-praxis-szakrendelok 

A kérdés csak az, hogy mit szól mindehhez a csepeli önkormányzat képviselő-testülete, illetve Borbély Lénárd polgármester. Van egyáltalán véleményük, ha van, el merik-e mondani, vagy ismét feltett kezekkel, némán asszisztálnak a kormány helyi önkormányzati jogosítványokat és önkormányzati vagyont csökkentő terveihez? 

Lehet persze, hogy már minden le van játszva, s ezzel gyakorlatilag befejeződik a helyi önkormányzati rendszer leépítése, s nyugodtan kiírhatja Borbély a hivatal főbejárata fölé, nagybetűkkel: 

MAGYARORSZÁG KORMÁNYÁNAK CSEPELI KIRENDELTSÉGE

Kirendeltségvezető: Borbély Lénárd főszolgabíró 

Kitekintés – egymondatos hírek a magyar média világából:

1) Kirúgással fenyegeti a polgári engedetlenséggel tiltakozó tanárokat a tankerület. https://444.hu/2022/09/09/kirugassal-fenyegeti-a-polgari-engedetlenseggel-tiltakozo-tanarokat-a-tankerulet

2) Felmentették a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesét, mert részt vett a polgári engedetlenségben. https://telex.hu/belfold/2022/09/09/tankerulet-miskolc-herman-otto-gimnazium-igazgato-helyettes-felmentes-polgari-engedetlenseg

3) Egyre jobban félnek a bevásárlástól a magyarok a száguldó árak miatt. https://24.hu/belfold/2022/09/09/inflacio-bevasarlas-penzromlas-rezsiemeles-felelem/

4)  Csaba László: a kormányzat hitelessége olyan alacsony, hogy nem úszható meg a csatlakozás az Európai Ügyészséghez. https://hirklikk.hu/kozelet/csaba-laszlo-a-kormany-hitelessege-olyan-alacsony-hogy-nem-uszhato-meg-a-csatlakozas-az-europai-ugyeszseghez/403624

5) Szombathely biztosan nem adja az államnak 21 milliárdos víziközmű-vagyonát. https://www.szabadeuropa.hu/a/szombathely-biztosan-nem-adja-az-allamnak-a-21-milliardos-vizkozmu-vagyonat/32025953.html 

V-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4017928385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása