CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A „családbarát” Orbán-kormány alatt miért kényszerül még mindig ilyen sok nő abortuszra Magyarországon?

2022. október 07. 00:01 - csú

abortusz.pngMagzati szívhang meghallgatásával büntetné az Orbán-kormány az abortuszra kényszerülő nőket. A szavakban „demográfiai kormányzást” hirdető kabinetnek ugyan meglennének az eszközei, hogy nagyobb kedvet csináljon a gyermekvállaláshoz, de csak a szélsőjobbnak szóló látszatpolitizálásra futja.

Ilyen például az abortuszhoz vezető út megnehezítése. Ezzel a küretek számát csökkenteni nem lehet, csak büntetni és megkínozni a nőket. Könnyebb ugyanakkor az ilyen hangzatos intézkedésekkel kampányolni, mint a nők számára az anyaságot valóban megkönnyítő

programokkal bíbelődni.

Varga Dóra, Hompola Krisztina és Batka Zoltán a Népszava „Hol élünk” közéleti podcastjének eddigi legnehezebb témáját járta körbe: a „családbarát” rezsim alatt miért kényszerül Magyarországon még mindig ilyen sok nő abortuszra?

A beszélgetés ITT HALLGATHATÓ MEG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7517939352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása