CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mit kell még kiállnia az elgyötört Hollandi útnak és a Kis-Dunának?

2022. október 20. 00:02 - csú

monstrum_szorny_szornyszulott_birkozo_akademia_kis-duna-part_hollandi_ut_1.jpgNem volt még elég? Németh Szilárd beton szörnyetege figyelmeztet: a Kis-Duna-parti beruházások újabb közlekedési feszültségeket okoznak, rombolják az ott élő csepeliek életkörülményeit, illetve emelik a környezet légszennyezettségét, ezáltal romboló hatással lesznek a Kis-Duna környékének növényvilágára, valamint a Kis-Duna szennyezettségére is.

A közpénzből megjelenő kerületi fideszes média bejelentette: már zajlik az új épületek alapozása az Hollandi úti ifjúsági táborban

Hiányérzetünk a bejelentés után három témában van:
> a január óta folyó ügyben cikk cikket követ, közvélemény kutatásnak csúfolt felmérés után egyszemélyes, konkrét terveket, beruházási költségeket nem ismertető polgármesteri (nem pedig testületi) döntés után elindult a kivitelezés: először letarolták a tábort, majd elkezdődött az alapozás. Hogy mindez mennyibe kerül várhatóan, arról, eddig egy sor sem jelent meg a csepeli fideszes médiában. Ez államtitok? 

> A Hollandi úton már megépült Németh Szilárd birkózócsarnoka, fejlesztésre került a csepeli strand, a gyerekeket szolgáló új napközis tábor, focipályák sorakoznak egymás mellett, most élő-füvesítik a legújabbat, s az új, gyerekeket szolgáló ifjúsági tábor pedig tovább „terheli” a Kis-Duna partot, a Hollandi utat, amelyek környezeti védelméért

2010-ben a civilek segítségével még tüntetést is szerveztek az akkori fideszesek.

A gazdasági környezet romlása, az önkormányzat költségvetésének jelentős kormányzati megcsorbítása, az energiaköltségek nyári megsokszorozódása, jelentős fenntartási, működtetési költségeket jelent a következő években a kerületi önkormányzatnak. Az intézmények beruházási költségeinek megtérülési idejéről nem is érdemes beszélni. Miből fogja működtetni az önkormányzat a Hollandi úti létesítményeit? 

> A kerület fő útvonalainak zsúfoltsága már eddig is növelte a Hollandi út kihasználtságát, az ottani beruházások újabb közlekedési feszültségeket okoznak, rombolják az ott élő csepeliek életkörülményeit, illetve emelik a környezet légszennyezettségét, ezáltal hatással lesznek a Kis-Duna part növényvilágára, illetve a Kis-Duna szennyezettségére is. Mit tervez a vezetés mindezek csökkentése érdekében?

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9117940306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása