CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel jó vagy rossz irányba halad? Valami nagyon illatos a kerületvezető öndicsérete körül

2022. november 08. 00:02 - csú

corvin-csomopont_csepelen.pngHárom éve (is) ígérte a polgármester „.. A jövőre nézve folyamatban van ...a Corvin csomópont kétszintűsítése, a Gubacsi híd felújítása…a Gerincút teljes szakaszának megépítése.” Tizenkét éves Fidesz-uralom után sem lett ezekből az ígéretekből semmi, de mind folyamatban(!) van. Arról, hogy a folyamatnak mikor lesz vége, semmi hír

„A 3 évvel ezelőtti önkormányzati választás óta inkább jó vagy inkább rossz irányba halad Csepel?” -tette fel a kérdést az olvasóknak a 21.kerulet.ittlakunk.hu/ internetes portál. A szavazás végeredménye náluk a következő: 35% szerint inkább jó irányba mennek a kerület dolgai, 40% ennek ellenkezőjét véli, szerintük inkább rossz az ,22% nem érzékel változást a korábbi vezetéshez képest, 3% pedig nem érdeklődött a téma iránt. E szerint a válaszadók jelentős többsége, 62 százaléka szerint a kerületben nem a reményeik szerint alakultak a dolgok az elmúlt 3 évben.

A felmérés Csepel polgármesterének ugyanerről az időszakról szóló nyilatkozatához kapcsolódott. Vajon milyen következtetésre jutott a kerületvezető?

„Három éve újrázott Borbély Lénárd polgármester” – adta közzé az „örömhírt” a csepel.hu, és más helyi fideszes média. https://csepel.hu/hireink/kozelet/item/14457-harom-eve-ujrazott-borbely-lenard-polgarmester   A szolgaian sokszorosított beszámolót olvasva, már-már eluralkodott rajtunk az eufória, ám eszünkbe jutottak a 2019-es választási kampány során elhangzott azon polgármesteri ígéretek, amelyekből semmi sem valósult meg. Csak néhány közülük:

> Két-három éven belül felújítják és meghosszabbítják a csepeli HÉV-et. (CSH, 2019. évi 29. szám) A HÉV felújítása és fejlesztése elmaradt, a kormány a nyáron kivette a megvalósítható fejlesztések köréből, ami azt jelenti, hogy várhatóan még hosszú évekig csak ígéret marad.

> Csillagtelep szociális célú rehabilitációja. A 2017-ben indult program befejezése kérdésessé vált, sőt, eddig alig valami valósult meg, pl. a 11 lakóépület panelszigeteléséből mindössze kettő, míg az Erdősor u. 45-47. sz alatti közösségi fejlesztés elmaradásáról szeptemberben döntött a képviselő-testület.  https://www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2022/09.29/125_sz_et_vekop_dontes.pdf

> „.. A jövőre nézve folyamatban van ...a Corvin csomópont kétszintűsítése, a Gubacsi híd felújítása…a Gerincút teljes szakaszának megépítése.”   https://www.csepelivaroskep.hu/hirmondo/2019/07/17/csepeli-hirmondo-x-18-szam/

Tizenkét év után sem lett ezekből az ígéretekből semmi, de mind folyamatban(!) van….. Hogy a folyamatnak mikor lesz vége, arról semmi hír. 

Legnagyobb gondunk a cikkel kapcsolatban, hogy ebben a gazdasági, energia, inflációs, illetve az erősödő társadalmi válságban, a három év értékelése mellett, lehetőség lett volna a jelenről és a jövőről is néhány őszinte mondatot leírni. Borbély Lénárd ezt elmulasztotta. Lehet, hogy nincs is mit mondania?!

H.-R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6517961616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása