CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli provokáció után egy hónappal miről beszél a néma csend?

2022. november 22. 00:02 - csú

parkavatas_wittner_maria_2022-10-23.pngEgy hónappal ezelőtt a sétányoknál élő csepeliek gondosan távol tartották magukat attól az ünnepségtől, amelyen az önkormányzat fideszes vezetői Wittner Mária nevére keresztelték el az ott kialakított parkot. A sétányi csepelieket ugyanis sem a polgármester, sem más nem kérdezte meg arról, hogy akarják vagy nem akarják ezt a névadót. Bocsánatot eddig azóta sem kért senki  tőlük a "mulasztásért" 

Sokan provokációnk tartották az egészet, mert Csepelen rengeteg olyan elhunyt személyiség van, aki igazán méltó lehetne egy ilyen kezdeményezésre. Mindez nem zavarta a közpénzből finanszírozott Csepeli Hírmondót, hogy három oldalas írásában tudósítson a kínos szeánszról is. Sőt!  A tudósítás végén keretezett írásban közöltek egy jegyzetet, amely szerint

„Elutasította a DK, hogy az ’56-os forradalmárról nevezzék el a parkot”

A cím erős csúsztatás, a DK-ra van kihegyezve, holott több más ellenzéki képviselő sem szavazta meg a park Wittner Máriáról való elnevezését. Ha „az ellenzék azzal vádaskodott, hogy a park elnevezése törvénytelen,...” akkor miért nem cáfolták meg tételesen ezt az állítást  a testületi ülésen? Arról sincs tudomásunk, hogy az akció törvénytelenségére hivatkozó érveket, állításokat a kerületvezetők közül a nyilvánosság előtt bárki cáfolta volna. Miért?

Az önkormányzati vezetés nem reagált blogunk „Törvénytelen lesz Csepelen a sétányoknál lévő park vasárnapi elnevezése?” című írására, a „vád”-ra, holott a cikk az elnevezés törvényi feltételeinek egyértelmű hiányát vetette fel. 

A határozatban többek között ez áll a polgármesterre nézve: „kezdeményezze a közterület elnevezését a Fővárosi Önkormányzatnál..." Tett ilyen kezdeményezést Borbély úr? Ha igen, akkor mi a válasz és az hol olvasható? 2.) Az elnevezés véglegesítéséhez a Fővárosi Önkormányzat Közgyűlési döntésére volna szükség. A közgyűlés azonban szeptember 29. óta még nem ülésezett, így az elnevezés fővárosi jóváhagyása nem történt meg. Akkor most mi a helyzet? 3.) Nem csak a Fővárosi Közgyűlés döntése hiányzik, de nem telt el Wittner Mária halála óta öt esztendő, illetve a kivételes döntés feltétele sincs meg: Wittner Mária ugyanis nem rendelkezett a Főváros Díszpolgára címmel. - Ezt a törvények betartására felesküdött polgármester és alpolgármester szerint minden jogi magyarázat és következmény nélkül át lehet lépni? 4.) Végül, de nem utolsó sorban: a kerületvezetők a sétányok által körül vett park elnevezésénél nem kérték ki és ezért nem is vették figyelembe a sétányi lakásokban élő csepeliek véleményét.

Mindezek miatt fenntartjuk a témával kapcsolatos, a szeptember 29-i képviselő-testületi döntésről szóló megjegyzésünk lényegét:

„...A polgármester ezen a testületi ülésen is, mint már korábban, a körülmények miatt, megértést, támogatást kért az ellenzéktől. Javaslata azonban a legnagyobb bizonyítéka, hogy mindez Borbély úr részéről csak lózung, kétszínűségnek is nevezhető politikai hozzáállás, ugyanis a témában senkivel nem egyeztetett, semmilyen közmegegyezésre, kompromisszumra nem törekedett. Nem volt kíváncsi az ellenzéki képviselők, az ott lakó csepeliek, az ottani társasházi képviselők, kisvállalkozók, netán a helytörténészek véleményére.”

https://csepeliek.blog.hu/2022/10/02/egy_het_bujkal_csepel_polgarmestere_keruleti_szegyen_lesz_a_parkolas_terkeresztelo_fidesz_modra_csil#more17944496 

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5917975196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása