CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Temetés után Csepelen

2022. december 05. 00:02 - csú

maganyos_cedrus_kivagasa_erzeketlenek_erzeketlenseg_favagas.pngÉRZÉKETLENSÉG

A sajnos egyre szaporodó temetéseken való megjelenési kötelezettségem egyik eseménye volt a végtisztesség megadása Nedoma Miklósnak, aki a csepeli közélet meghatározó és igen befolyásos embere volt a hetvenes nyolcvanas éveknek.” - Így kezdi bejegyzését saját közösségi oldalán Horváth Gyula. Írását így folytatja:

„Nemoda Miklós tanácsi osztályvezető, és IKV igazgatóként is tevékenykedett. Munkássága nyomokat hagyott a kerületen! /A munkatársai, neveltjei, igen sokáig (egyesek napjainkig) befolyással, vannak az önkormányzati gazdasági, pénzügyi tevékenységére. Sajnos, ahogy csökken a számuk, úgy növekszik, a szemléletből, - a szakmai tartás hiányából - eredeztethető hibák és bűnös mulasztások száma/

Nedoma Miklós sikereinek több produktuma is jelen van kerületünk értékei között. Többek közt annak a ’Tanácsi Sporttelepnek’ a megalkotása is az ő nevéhez fűződik, amit Borbély Lénárd nagy vehemenciával éppen mostanság veret szét.

Csepel jelenlegi vezetőinek persze fogalmuk sincs arról, hogy

ki volt Nedoma Miklós! Nem érdeklik őket a múlt tényei, de a jelen valóságos küzdelmeinek áldozatai sem. Nem csak a régi élet egyéniségeiről nem emlékeznek meg, hanem a jelen fiatal áldozataiért sem ejtenek könnyet, Nemrég egy a csepeli gyerekeket nevelő, tanító fiatal óvónő temetésére se jöttek el egyikük sem!  Pedig bizonyára lenne olyan, aki felvilágosítaná őket, ha látna bennük az emberek, a múlt iránti elkötelezettséget, a régi tapasztalatoknak, és a mostani áldozatoknak, törekvéseknek megértési szándékát. De ilyennek még írmagja sem fedezhető fel a mai polgármesteri hivatal élén ülőknél.

Ez lehet az oka annak, hogy nem csak Nedoma Miklós végtisztesség megadására nem jöttek el, hanem azokéra a sokakéra sem, akik Csepel sorsának javításába egész életük alatt tevékenyen részt vettek.

A mostanság egyre nagyobb számban a Csepeli Temetőbe kiköltöző (tanácsi, önkormányzati) emberek akkor teremtették meg a fejlődés alapjait a kerületünkben, amikor ezeket a lépéseket megtenni, - a hozzá szükséges forrásokat megteremteni - szakmai bravúrnak számítottak.

Fogalmuk sincs erről a most az önkormányzat élén ülő ifjaknak: ők akkor még külföldön, vagy vidéken éltek. Ami persze nem lenne baj, ha akarnák, szeretnék megismerni azt, ami mostani lehetőségük, jólétük és biztonságuk alapját adja: az elmúlt évtizedek küzdelmét, szisztematikusan építő tevékenységét!

Sajnos, ezek a mostani fiúk azt hiszik, hogy Csepelen az élet 2010 őszén kezdődött! Akik, és amik 2010 előtt voltak, azokat ki kell satírozni a folyamatból. Csak ők számítanak, csak őket szabad dicsőíteni! Több sebből vérzik ez az állásfoglalás, de csak egyet érdemes most megemlíteni: aki nem értékeli az elődjeit, a múlt eredményeit, azt nem értékeli a jelen sem!

Rá fognak ők is jönni erre! Csak úgy fognak járni, mint Leo-ce történetének alakja, aki azt kereste, hogy mikor válhat valaki bölccsé? Kiderült, hogy a bölcsesség olyan, mint a fésű: akkor kapja meg az ember, amikor kihullott a haja!”

Forrás: HorváthGyula közösségi (fb) oldalán az Érzéketlenek című bejegyzés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2217984226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása