CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A magyar vidékre építi Orbán Viktor az évtizedes rezsimálmait

2022. december 19. 00:01 - csú

hol_elumk_falu_varos.pngMiért nem tud az ellenzék a vidékhez szólni?

Az áprilisi választási eredményekből is visszaköszönt, hogy a magyar politikát egyre inkább a város-vidék szembeállítása határozza meg, így miközben a városok a szabadságelvű, kormánykritikus nyilvánosság terei, addig a pártállam a vidék, főleg a kistelepülések szigorúan kontrollált „csendes többségére” alapozza a hatalmát.

Így, miközben a fővárosban tízezrek, a megyeszékhelyeken ezrek tüntetnek, addig a falvakban látszólag a fű sem rezdül. Mégis mi az, ami a magyar kistelepülések hárommillió lakosa számára az

autoriter rendszer jelenti a kisebbik rosszat? Miért nem tud az ellenzék a vidékhez szólni? Erről és a magyar vidék politikai sajátosságairól beszélgetett a Népszava Hol Élünk? közéleti podcastjéban Doros Judit, Ungár Tamás, Rosznáky-Varga Emma és Batka Zoltán.

A beszélgetés ITT HALLGATHATÓ MEG.

Forrás: Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1717970604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása