CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A sutyiban nyaldosott morzsaosztó kéz és az évek óta tartó süllyedés

2023. január 06. 00:01 - csú

penzszoras_1.jpgA fizikai szükségletek kielégítésének vágya felülírja a valahová tartozás, az önbecsülés, kreativitás, barátság céljait. A lékbe süllyedve kevesen képesek eltűnődni azon, hogy mit tesz velük később a feléjük nyúló kéz.

Szokásos játszma végén ért el meglepő eredményt a kormány. Az elszálló energiaárak kompenzációja okán látszat egyeztetésre hívták az önkormányzatokat.

Az Orbán-éra alatt teljesen legatyásodott, a fennmaradásért küszködő települések többsége szó nélkül teljesítette a feltételeket, energiahatékonysági tervet készített, lejjebb csavarta a hivatali fűtést, kipenderítette az öregeket a napköziből, leállította a közbuszokat, ki mit bírt kitalálni, miközben a pazarló működés oka a korszerű energetikai beruházásokat nem támogató, korábbi értelmetlen kormányzati pénzosztogatásban rejlett. De tették, amit kértek tőlük.

A polgármesterek a megadott időpontra haptákba vágták magukat és

kínos mosollyal hallgatták a két tárgyalásra kijelölt kormánybiztos atyáskodó intelmeit. Majd tekintetüket felfelé emelve figyelték, kinek hullik morzsa a királyi asztalról. Ezt Kiss László, Óbuda polgármestere írta, miután ő hiába lesett, a kerületének egy pindurka se jutott. Nemcsak ő maradt hoppon, hanem még sok száz település. A kormány a háromezerből 155 önkormányzatnak juttatott a közösből.

A megajándékozottak örülnek nagyon. Kellett nekik, mint egy falat kenyér. Maslow sokat emlegetett piramisa szerint a fizikai szükségletek kielégítésének vágya felülírja a valahová tartozás, az önbecsülés, kreativitás, barátság céljait. A lékbe süllyedve kevesen képesek eltűnődni azon, hogy mit tesz velük később a feléjük nyúló kéz.

Baranyi Krisztina, Ferencváros első embere - sokak szemében esztelennek tűnő rátartisággal - bele se ment a játékba. Inkább szorított egyet a saját satuján. A DK-s fővárosi polgármesterek egymásnak vetették a hátukat és a nyájmeleg bátorságától vezetve közösen bégettek. Mindenki pásztora megörült, hogy lesz mire fogni az újabb rugdosást. De mielőtt felemelhette volna a lábát, az egyik nyájtag úgy vélte: szép dolog a becsület, de még jobb a működő önkormányzat és hátul sutyiban megnyalta a morzsaosztó kezet.

A nyáj csak pislog. Holott Orbán semmi váratlant nem lépett. Csak mi süllyedünk egyre mélyebbre az évek óta dagasztott mocsárban. 

Forrás: Szalai Anna (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8018019046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása