CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Akkor van baj, amikor a hatalom közelébe jut!

2023. január 17. 00:02 - csú

nemeth_szilard_duhongo-2.pngA kép régi, 12 éves, de a képlet ma is változatlan: „Ha indulatai uralma alá kerül, akkor fellazulnak a kontrollkötelékei és elszabadul, mint egy hajóágyú” Az lehetséges:  2010 után úgy vélte, hogy a Fideszben  minden lényeges hely betöltetett, és így neki már csak a hasznos idióta szerep jutott, de ezt anyagi és politikai előmenetele érdekében tudatosan vállalta 

Ő egy igen agresszív, öntörvényű ember, aki tudatában van ezen t

- Nem normális! - Ezzel a felkiáltással lépett be a foci VB-döntő utáni hétfőn reggel a fiam a lakásba!

Én meg ingerülten kérdeztem vissza, hogy ki nem normális?

- Hát ez a Szili! Válaszolta és mutatja a telefonja kijelzőjén látható Argentínát dicsőítő rasszista bejegyzést.

Én meg nem látok semmit. Na nem csak a pipától, hanem azért, mert nem találom a szemüvegem. Megpróbálom, hát kifogni a szelet a vitorlából és felszínes elemzésbe kezdek.

- Megmondtam már, hogy nem hülye ez az ember! Ne dőlj be az általa, magáról keltett látszatnak! Ismerem, sokáig dolgoztunk együtt, tudom, hogy a szellemi képességei, és a lényeglátása egyáltalán nem mondható fogyatékosnak. A kétezres évek elején olyan képességeket mutatott, hogy a Csikó sétányon lévő általános Iskola pedagógus közössége igazgatói beosztásra javasolta, amit mi, el is fogadtunk. Ezt követően a Vasutas Szakszervezetnél és a VITUKI-nál is feleős

beosztásokat látott el!

Az lehetséges,  2010 után úgy vélte, hogy az újraválasztott politikai közösségében a Fideszben már minden lényeges hely a régiek által betöltetett, - és így neki már csak a hasznos idióta szerep jutott - de ez tudatos választás és nem veleszületett fogyatékosság kérdése! Az is elképzelhető, hogy megfelelő mérlegelés után, - anyagi és politikai előmenetele érdekében – tudatosan vállalta ezt a szerepet.

Ő egy igen agresszív, öntörvényű ember, aki tudatában van ezen tulajdonságainak és megpróbálja kontroll alatt tartani a benne lakozó gonoszt. Amikor a társadalom elvárásainak, jogi és erkölcsi szabályainak kell megfelelnie, akkor nagy többségében aláveti magát a normáknak. Ilyenkor meghúzza magát és (egy-egy bűnbeesést kivéve) normálisan képes társadalmi életet folytatni. Akkor van baj, amikor a hatalom közelébe jut! Ilyenkor az indulatai uralma alá kerül, fellazulnak a kontrollkötelékei és elszabadul, mint egy hajóágyú a viharba került fregatt, alsó fedélzetén.

- Jó, de nézd! Itt azt írja a tegnap befejeződött futball vb. kapcsán az argentinokról: „fehér keresztény európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok”. ???

Én meg nézem - már az okuláréval a szememen - és nem hiszem, amit látok!

Újra, és újra elolvasom!

Kis idő múlva feladom!

Lehet, hogy mégis a fiamnak van igaza?

Forrás: Horváth Gyula közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5018009820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása