CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Aggódik a csepeli „levelező tagozat” főnöke

2023. február 08. 00:02 - csú

csepeli_panorama_hev_vegallomas_kornezete.pngA remények végállomása. A HÉV ottmarad, ahova 73 éve tették, de a rezsibiztos arcán a mosoly már az atlétikai VB stadionjától a birkózó akadémiáig ér

Csepel fideszes polgármestere bizonyára tiszteletteljes levélben fordult Magyarország Kormányához, - konkrétan annak Építési és Közlekedési Miniszteréhez - hogy megtudakolja: vajon mi is lesz a csepeli HÉV-el? A levélre válasz is érkezett, amiben az szerepel, hogy

2023. I. negyedévben készülnek el a tervek és a tervdokumentációk. A beruházás felülvizsgálatára ezek elkészülte után kerülhet sor!

Borbély Lénárd (dicséretes módon) szeretett volna megnyugtatót és újat mondani választóinak, ezért írta a levelet a minisztériumba. Valójában ő is azt tudta, - amit Csepel lakossága, (a fővárossal és az agglomerációval együtt) - hogy a kormány, Lázár János miniszter javaslatára lefújta a HÉV felújítást, és átalakítást is! A Fidesz elveinek gyakorlati megvalósítása érdekében a kormány régi-új stratégiai elképzelései szerint a nagy beruházások nem a fővárosba és annak agglomerációjába, hanem /a kormánypárt szavazói bázisát jelentő/ vidékre kerülnek.

Ebből pedig az következik, hogy

„annyi” a Csepeli HÉV-nek!

Meghosszabbítása sem a Kálvin térig, sem az Auchanig, de még az Akácfa utcáig se fog elkészülni. Minden marad az 1950-es színvonalon! Fidesziül ezt jelentheti az a mondat, amivel a minisztérium „kiszúrta” Borbély szemét:

„…a beruházás vonatkozásában a kiviteli terv és a kapcsolódó kivitelezési tervdokumentáció tervezetten 2023. I. negyedévében készülhet el. A beruházás felülvizsgálatára a kivitelek tervek elkészülte után kerül sor”

A szöveg szerint ezzel teszik „sínre a csepeli HÉV-et”, szívóágra az egész fővárost és agglomerációt, és lapátra Borbély Lénárdot a teljes csapatával együtt.

Németh Szilárd vigyora meg az atlétikai stadiontól, a birkózóakadémiáig ér!

Forrás: Horváth Gyula közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6218034648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása