CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi van akkor, ha a rendőrfőnök és az ő parancsnoka együtt operál?

2023. március 04. 00:01 - csú

orban_es_pinter_a_sotetben.pngPolitikai operációra indulva a magyar orvosok ellen a sötétségből a sötétségbe tartanak

A nemzetvezető több mint egy évtizede minden fronton tévedhetetlennek tartja magát. Azonban minden fronton számára is nyilvánvalóvá válna saját tudatlansága, ha környezete nem csupa talpnyalóból állna, vagy netán volna némi önkritikája.

Ezt természetesen csak teoretikusan vethetjük föl, hiszen a diktátorvizsgán buktató ok az önkritikára való legkisebb hajlam is. Amilyen bátor tudatlansággal irányította a Törzs és Főnöke a koronavírus elleni háborút, az igazán vérfagyasztó volt nemcsak a hozzáértők, hanem a laikusok számára is. És a legnagyobb költséggel elért legrosszabb eredményekre máig büszkék. Sem a barátaik, sem az ellenségeik nem figyelmeztetik őket, hogy félrebeszélnek. A Magyar Orvosi Kamara most,

nagyon későn és nagyon szelíden megpróbálta felhívni a figyelmet arra, hogy sem a nemzetvezető maga, sem főrendőre nem mindenható. És arra, hogy hála kettejük végtelen bölcsességének, a magyar egészségügy ma ugyanolyan működésképtelen, mint a magyar oktatásügy, igazságügy, közigazgatás, közlekedés vagy – amit még nekik is föl kéne érni ésszel – a magyar sport. Mindent megújítottak és mindent lezüllesztettek. Nem észlelik, hogy döglődő lovon ülnek, és halálra fogják ostorozni szegényt. Szegény Magyarországot!

Ma értek el az önhitt ostobaságnak és az erkölcstelenségnek a csúcsára. Az orvosi kamara rendkívül udvarias és rendkívül óvatos kritikájára a kormány durcás hülyegyerekként válaszolt: feloszlatja a kamarát. A kötelező tagság megszüntetése ugyanis egyértelműen feloszlatást jelent. Ha majd kamarai „hitelesítés” (tagság) nélkül is lehet praktizálni, az szabad utat enged a kuruzslásnak. Az orvosi kamarák szerte a civilizált világban azért létesültek, hogy garantálják a társadalom számára a szigorúan tudományos orvoslást, az orvosi eskü betartását. 

A magyar kormány – nem először, és tartok tőle, nem utoljára – durván megsérti saját Alaptörvényét: nem biztosítja az egészséghez való jogot. Az már csak hab a tortán, hogy ezért minimum uniós kötelezettségszegési eljárást kellene indítani.

Forrás: Haskó László (Élet és Irodalom)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3418063238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása