CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Álezredes úrnak tisztelettel jelenti Svejk, a derék katona: jár a rétes estére

2023. március 14. 00:01 - csú

svejk_tiszteleg_parancsot_teljesit_2.pngMegszületett a békeharcos Orbán-rendszer első, háború-és katonaságellenes burleszkfilmje, a Svejk magyar verziója az „István, a derék katona”. Novák Katalin facebook oldalán minap mutatta be egy videóban közgazdász férje, az eleddig a Jegybank devizapiaci igazgatói tisztségét betöltő Veres István metamorfózisát tartalékos alezredessé.

A felhőtlen szórakoztatás garantált. Például az orosz katonai attasé most egészen biztosan félrenyeli a kávét a röhögéstől.

Kezdjük mondjuk ott, hogy a Magyarország az a hely, ahol vannak akik pelenkájukba hordják a marsallbotot. A videón a First Gentleman ugyanis eleve alezredesi rendfokozatot viselő formaruhában menetel a még civil ruhás bakajelöltek között, majd Veres úr alezredesként masírozik esküt tenni is.

Úgy, hogy még a szakaszt felvezető tiszt is „csak” őrnagy.

Istenkém, ha a jogászvégzettségű Novák Katalin lehet köztársasági elnökként a Magyar Honvédség fővezére, úgy a közgazdász apusnak is igazán kijár

egy főtiszti rang. Ilyen a NER: első a család. Mint a XVI. századi nemesi hadviselésben.

Na jó, most persze XXI. század van, meg hát a videón látható szakmai részletektől bármelyik kiképző őrmester menten agyvérzést kap.

Veres úron olyan esetlenül áll a mundér, mintha valami VIP fácánvadászaton lenne a tweed zakóra aggatott pufimellényben, ami persze egy öthetes kiképzés után nem csoda.

Ahogy az sem, hogy a gyorstalpaló alezredes úr nem tud lőni. A videó egyik részletéből kiderül, hogy a mozdulatlan emberalakú célpontot egy tucat lövésből jó ha egyszer találta el – véletlenül, akkor is a lábán – a szakasza pedig nem tud egyszerre szalutálni.

Sebaj, attól még jár a rétes estére.

Amúgy a honvédelmi tárca szerint minden rendben, a jogszabály azt se tiltja, hogy valaki kapásból tábornok legyen, Veres urat pedig képességei alkalmassá teszik alezredesnek. Mondjuk háború idején egy jól irányzott devizaügylettel majd lebénítja az ellenfél tankhadosztályát.

Úgyhogy várjuk a folytatást! Mészáros Lőrincből mondjuk lehet kommandós, Németh Szilárdból meg a Katonai Műszaki Doktori Iskola vezetője. Amúgy meg meneküljön mindenki, amerre lát.

Forrás: Batka Zoltán (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8018062460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása