CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi lesz a csepeli sporttal a kerületi fideszesek belső politikai bunyója közben?

2023. március 14. 00:02 - csú

csepel_egyik_legnagyobb_ingatlananak_nemeth_szilard_alapitvanya_a_tulajdonosa.jpgFelülről még most is gyönyörű a Béke téri stadion. Csak föld közelből látszik, hogy miután Németh Szilárd magánalapítványa megvásárolta a Csepel SC Alapítványt, illetve annak vagyonelemeit, teljesen kettészakította a csepeli sportot, s jelenleg is mindent megtesz az egész egyesületi rendszer maga alá gyűrése érdekében.

A Csepeli Sportsziget Programhoz való csatlakozásra buzdítja a kerületi sportszervezeteket a kerületi fideszes média a rendelkezésére álló összes felületen. Örvendetes ez az elszántság, de a megvalósításnak van néhány sajnálatosan elhallgatott, de nem elhanyagolható akadálya. Ezek alapján nekünk csak két megjegyzésünk van a polgármester által aláírt felhíváshoz:

1.) Miután Németh Szilárd magánalapítványa megvásárolta a Csepel SC Alapítványt, illetve annak vagyonelemeit, teljesen kettészakította a csepeli sportot, s jelenleg is mindent megtesz az egész egyesületi rendszer maga alá gyűrése érdekében.

Amig ez a helyzet fennáll, nincs esély a „régóta vágyott egység” létrehozására. A Borbély-Németh féle csapatok politikai háborújának befejezése és a két személy konfliktusának rendezése, a lehető legszélesebb mértékű kerületi összefogás megteremtése nélkül a csepeli sport további visszaesésével lehet számolni. 

2.) Borbély Lénárd saját maga is sokat tett a csepeli sport szétszakításáért, amikor, önkormányzati pénzből gyakorlatilag önkormányzati sportegyesületet hozott létre, annak ellenére, hogy ez nem tartozik az önkormányzati alapfeladatok közé. A Csepeli Utánpótlás Sportegyesület ráadásul, többi egyesülethez képest, kiemelt anyagi és technikai támogatást kap a polgármestertől. 

 e.-s.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr818059532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása