CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen hiánycikk a bizalom - Fáklyás ember két szék között – Lobogók és lózungok - Kitekintő- Egy hét

2023. március 19. 00:05 - csú

borbely_lenard_faklyaval_2023-03-14_bl_fb.pngA kerület polgármestere fáklyával világít, de mégis sok dolog homályban marad . Például: van-e már Csepelen a Fidesznek helyi szervezete? Ha igen, akkor ki a vezetője, visszavették-e a polgármestert soraikba, s mikor kívánják minderről tájékoztatni a csepelieket? 

Borbély Lénárd március 14-én este, közösségi oldalán tette közzé, hogy „A Budapesti Fidesszel és Fidelitas-szal közösen, fáklyás felvonulással emlékeztünk a nemzeti ünnepünk előestéjén” Nincs semmi bajunk a fáklyás felvonulással, azzal sincs, hogy a polgármester saját értékközössége, korábbi pártja budapesti szervezete és annak ifjúsági szervezete által szervezett programon vett részt.

A polgármester volt pártjának alelnöke, a Fidesz Csepeli Szervezetének elnöke, Németh Szilárd, néhány hónapja feloszlatta a párt helyi szervezetét, ezzel

kirúgta Borbély Lénárdot is a pártból. Ráadásul több mint két éve, a kettejük közötti kutya-macska barátság jegyében, több témában is, következetesen fellép ellene. Úgy látszik, az utóbbi hetek eseményei alapján, Borbély több vasat tart a tűzben. Egyrészt „elindult” a civil szervezetekkel – elsősorban a Csepeli Lokálpatrióta Egyesülettel – való szoros együttműködés felé (https://csepeliek.blog.hu/2023/03/10/marakodas_a_csepeli_civil_szervezetek_tamogatasaert#more18068238), másrészt, a budapesti fideszes szerveztek felé keresi a kapcsolatokat. A polgármester-választás jövő tavasszal várható, van még ideje dönteni, hogy a két szék közül melyikre üljön. Bár mostanában az is benne van a pakliban, hogy végül „…a pad alá esik.”

Az igazi, azért ennél, a Fidesz-hívők számára, kicsivel fontosabb kérdés, hogy van-e már Csepelen a Fidesznek helyi szervezete? Ha igen, mikor alakult újjá a szervezet, ki a vezetője, visszavették-e a polgármestert soraikba, s mikor kívánják minderről tájékoztatni s csepeli politikai közélet eseményei után érdeklődőket? 

**********

Csütörtökön jelent meg a Csepeli vagyok közösségi oldalon egy bejegyzés arról, hogy a Szent László utcai szolgáltatóház „kerengőjében” található „Táncoló lány” körüli medencét három éve részben szétbontották, azóta nem működik. Megerősítve a leírtakat, csak néhány megjegyzésünk van:

* Nem csak a szobrot körülvevő medencével van gond. A szolgáltató házak között és a két oldalt kiépített „kiskertek” kőfalai és a rajtuk lévő „fapadok” is teljes felújításra szorulnak, már több, mint három éve. Tényleg ideje van a terület teljes rendezésének.

* Egyetértünk az egyik hozzászólóval, miszerint az önkormányzati vezetés által fontosnak tartott kiemelt fejlesztések, felújítások sorába, az ilyen gondok megoldása nem fért és fér bele, pedig sok milliárdos tartalékkerettel gazdálkodhat a polgármester. Csak érdekességként jegyezzük meg, hogy a februári képviselő-testületi ülésen, ahol a költségvetés elfogadása ügyében Borbély Lénárd 250 milliós alkut kötött Németh Szilárddal, annak részeként egyetértett a fideszes képviselők „körzeti követeléseivel” is, miközben az ellenzékiek esetében hasonlóra alig volt példa az 2010 óta.

* Külön érdekessége a hozzászólásoknak Pákozdi József alpolgármester reagálása: „Elintézve! A szobor és környékén összetakarított a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt.” Megdöbbentő. Mi van elintézve? A takarítás? Nem ez volt a kérés. Az alpolgármester tényleg azt gondolja, hogy ezt várták/várják tőle az ott élő csepeliek? Persze, lehet, hogy az ellenzékből való átlépésért csak tisztséget kapott, de hatáskört, beleszólási lehetőséget nem. Biztos ez is megéri.

**********

A március 15-i, a Görgey téren elhangzott ünnepi beszédében Borbély Lénárd, többek között, a következőket mondta: 

„…a magyar nemzet boldogulása csakis közös akarattal és munkálkodással sikerülhet. És ugyanez a helyzet Csepelen is.” 

https://csepel.hu/hireink/esemenyek/item/14836-az-1848-49-es-szabadsagharcra-es-forradalomra-emlekeztek 

Egyetértve a kiragadott mondattal ezúton kérdezzük a polgármestertől: polgármestersége kilenc éve alatt mit tett a közös akarat és a közös munkálkodás megteremtése érdekében? Leült-e valamikor a képviselő-testület ellenzéki tagjaival, a kerületben működő pártok, civil szervezetek, szakszervezetek és gazdasági szervezetek képviselőivel együtt megtárgyalni a kerület helyzetét, áttekinteni azokat a tennivalókat, megoldási lehetőségeket, amelyekben mindenki vagy legalábbi a többség, politikai hovatartozástól függetlenül, egyetért, s kimunkálni a közös munkálkodás konkrét formáit, módszereit. Szerintünk erre eddig nem került sor. Lózungok puffogtatása, a politikamentesség hangoztatása, kampányízű programok bonyolítása, egyoldalú tájékoztatók, monológok és a Németh Szilárddal folytatott hatalmi harc HELYETT folyamatos párbeszédre, valódi együttműködésre és konkrét tettekre, a nyilvánosság valamennyi feltételének megteremtésére lett volna szükség. A mostani kerületvezetők részéről szándék sincs erre. A választási győzelem mindenáron való akarása mindezt felülírta. Ráadásul a közös akarat és munkálkodás egyik legfontosabb feltétele a kölcsönös bizalom már 13 éve hiánycikk Csepelen.   

**********

Kitekintés – egy mondatos hírek a magyar média világából

1) 29 helyreigazítási pert vesztett tavaly a kormánymédia, ebből 13-at az Origo bukott. 

https://atlatszo.hu/adat/2023/03/15/29-helyreigazitasi-pert-vesztett-tavaly-a-kormanymedia-ebbol-13-at-az-origo-bukott/ 

2) Eddig 20 ezer orvos jelezte, hogy kamarai tag marad. https://hvg.hu/itthon/20230317_MOK_20_ezer_tag 

3) Az EU-ban már egy számjegyű, Magyarországon rekord mértékű az infláció.

https://magyarnarancs.hu/gazdasag/az-eu-ban-mar-egy-szamjegyu-magyarorszagon-rekord-merteku-az-inflacio-257157 

4) Vásárhelyi Mária: a hatalom keltette félelem a teljes tudatlanságba viszi az országot.

https://hirklikk.hu/kozelet/vasarhelyi-maria-a-hatalom-keltette-felelem-a-teljes-tudatlansagba-viszi-az-orszagot/412791 

5) Megfelezték Oroszország olajbevételeit a szankciók. https://g7.hu/vilag/20230316/megfeleztek-oroszorszag-olajbeveteleit-a-szankciok/ 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6118074706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása