CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az ifjúsági tábor is a két csepeli vezér politikai pofozkodásának áldozata lesz?

2023. március 24. 00:05 - csú

ifjusagi_tabor_felujitasa-2022-07-19_rombolas_3.pngA rombolás még jól ment a Hollandi úti táborban, de a kerületi Fideszen belüli hatalmi harc rányomta a bélyegét a beruházásra, pedig a létesítménynek nyárra el kellene készülni

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) március 22-én megjelent 6. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

A lap 24 oldalából 7 oldalt kaptak a reklámok, az önkormányzati programokra, családi és gyermekműsorokra szóló meghívók, 4 jutott a március 15-i ünnepségről való tájékoztatásra, 2 az Aktuális rovat időszerű témáira: fejlesztés, felújítás, a gyermekszemészet újbóli megnyitására, míg a többi a szokott „vegyessaláta”. 

Most sem jutott hely néhány fontosabb rendezvényre, évfordulóra. Így például kimaradt a lapból a március 24-i Ady lakótelepi lakossági fórumra szóló meghívó; a tájékoztatás a volt Pedagógus Szálló területére tervezett beruházásról; a megemlékezés Csepeli Szabó Béláról, Csepel Díszpolgára halálának 10. évfordulója alkalmából; a TESCO csepeli közlekedést is érintő szigetszentmiklósi fejlesztése ügyében tartott lakihegyi lakossági fórum; a Szent László lakótelepi szolgáltatóház kerengőjében lévő „Táncoló Lány” szobor körüli medence három éve csúszó felújítás ügye stb. 

Változatlanul nem érdekli a szerkesztőséget az itt élők helyzete, annak bemutatása, hogyan élik meg a gazdasági recessziót, a februárban ismét 25 százalék felett járó inflációt, vagy a parkolási díj tervezett csepeli bevezetésének híreit.

Mindezek nem „sikertémák”, s nem illenek bele a polgármester kampánystratégiájába.

Véleményünk a lap néhány írásáról:

1) Nyárra elkészül az ifjúsági tábor

lakossagi_forum_kis-duna_hollandi_uti_ifjusagi_tabor_kozonseg_1.PNGA résztvevők még jó emlékeznek a tavalyi ígéretekre

A volt ifjúsági tábor – nagy csinnadrattával (álkonzultációval, hatalmas kommunikációs kampánnyal, lakossági fórummal) beharangozott –, átépítése tavaly júliusában kezdődött, s a polgármester ígérete szerint „nyárra elkészül”. A szerkesztőségi cikk, bevezetésként, a polgármester valamikori mondatát idézi: 

„A Kis-Duna-partot nem lehet beépíteni, kizárólag természetközeli, családbarát, sport- és rekreációs céllal lehet fejleszteni, minden olyan célú beépítést meg kell akadályozni, amivel a lakosság nem ért egyet.”

Ez a „korábbi sajtótájékoztatón” elhangzott mondat valószínűleg a Borbély Lénárd és Németh között kirobbant hatalmi harc után fogalmazódott meg. Ugyanis még korábban a polgármester nem ezt az álláspontot képviselte. Konkrétan:

A 2017. 05.25-i KT ülésen a Borbély által beterjesztett javaslat szerint 2015. 09.09 én az önkormányzat 400 millió forint értékű támogatási szerződést kötött az Emberi Erőforrások Minisztériumával (szerződésszám: 11657-5/2015.) a volt ifjúsági tábor területén építendő birkózócsarnok megvalósítására, sőt az az évi költségvetésben biztosították a 100 milliós önrészt is. 

A polgármester javaslatában szerepelt még a következő mondat is:

„A tervek szerint, a sportcsarnok mellett, az Akadémia Szerves részeként Birkózó Szakkollégium, Sport Rehabilitációs Központ és Vendégház is létesülhet majd Csepelen.”

https://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2017/05.25/131_et_Kozma_Istvan_birkozo.pdf 

A Kozma István Birkózó Akadémia Csepelen történő létrehozását javasló előterjesztési vitában Borbély Lénárd egyébként rendkívül vehemensen védte a javaslatot, egyértelműen kiállt Németh Szilárd mellett. 

Borbély úr! Tudjuk, a hatalomért folytatott harc megváltoztathatja az embert. Ezért nem lenne rossz néha tükörbe is nézni. A Kis-Duna part beépítésének elkezdése a KIMBA megépítésével, nem csak Németh ügye volt! Benne volt a polgármester is, nem is kicsit. Nyakig. 

Azonban a cikkben írt „rekreációs célú” fejlesztés tényleg segítheti az odalátogatók pihenését, felfrissülését, szabad idejének eltöltését, de amellett, hogy nem ismertek a költségek, még azt is látni kell, hogy nem segíti a Kis-Duna-part környezetvédelmét, a partszakasz élővilágának megőrzését. Ezért a Csepeli Sport-, Szabadidő és Rendezvényközpont átadását követően a fenntartási költségek biztosításán túl, jelentős összegeket kell fordítani a partszakasz teljes környezetének folyamatos megőrzésére is. 

2) Szabadságharc és forradalom: 175 éve történt

Az idei kitüntetettek

A lap Ünnep c. rovatában négy oldalt szentelt a március 15-i kerületi ünnepségnek, illetve a hat kitűntetett bemutatásának – teljes egészében átvéve a csepel.hu-n március 16-án már 

megjelentetett írást. Arra viszont egy sor sem jutott, hogy feladatának megfelelően, tájékoztassa például az olvasóit, hogy a helyi ellenzék külön ünnepelt, illetve koszorúzott, a kerületi Táncsics Mihály emléktáblánál.

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3618078786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása