CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Orbán kulturális alvezére, ha kell, akkor nekimegy a Szabadság Szigetének is

2023. április 05. 00:03 - csú

szilard_egyuttmukodes_demeter_szilard_es_nemeth_szilard_2022_oktober_kimba.pngAlig ocsúdtunk fel a zenei tanács okozta meglepetésből, Demeter Szilárd (képünk jobb oldalán), az orbáni kultúrfelelős újra szöges bakancscsal vitte ki az embereket a komfortzónájukból.

A Klubrádiótól elvett frekvencián sugárzó Spirit FM műsorában ezúttal a Sziget Fesztivál megszüntetésének gondolatával játszott el. Igaz, még nem „feszültek be”, csak évente újra kell tárgyalni a gaz imperialistákkal a feltételeket, például a magyar zenészek fellépési lehetőségeit. Szükség is van az ügynökségi nyomásgyakorlásra, a regnálása előtt a színpadokon látott magyarok nyilván óbudai délibábok voltak csupán.

Müller Péter Sziámival ellentétben ilyen szélsebesen kevesek szembesülhettek rossz

csapatválasztásukkal, és az árokásással vádolt, pedig csak csalódott, érteharagvók igazával, mint a tanácstag, aki harminc éve alapítója volt a fesztiválnak.

Ami sok magyar számára alig elérhető áraival, VIP VIP részlegével ma már persze nem a „Kell egy hét együttlét” Diákszigete. Szivárványsátrával, kultúr- és civil programjaival, a homofóbia, a rasszizmus, az idegengyűlölet elleni, az esélyegyenlőség és a környezetvédelem melletti kiállásával mégis megmaradt a Szabadság Szigetének. Sokkal több volt, és talán még remélhető: több is lesz profitorientált rendezvénynél.

A szerinte félreértett interjúban a főigazgató nagyívű jóslásra is vállalkozott, elmondva, milyen fesztiválokat lát reálisnak a jövőben: „amelyek valamifajta underground kulturális közösségnek a megmutatkozási lehetőségeként fognak felépülni.” Arról nem beszélt, hogy az állam hogyan fog szubkulturális programokat szervezni, de aggodalomra semmi ok, NERországban ennél nagyobb ellentmondásokat is feloldottak már. És akkor majd hivatalos megrendelésre lehet underground dalokat énekelni a provokátorokról. 

Forrás: Hompola Krisztina (Népszava)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2518094462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása