CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A kuka lett a végállomás, mert a csepeliek nem kérték, de magkapták

2023. április 06. 00:05 - csú

szemetbe_dob_szemetes_kosar_kukazas_kukazik.pngOrbán levele és a kincstári propaganda útban a csepeli végállomás felé

A miniszterelnöki levél után a kormány sok tízmillióba került újságja is megérkezett végre a csepeli nyugdíjasokhoz.

Jókor. Ez a lap címe, és tényleg jókor jött, ugyanis a miniszterelnök sokadik levelét sem olvasó, azt rögtön a kukába hajító csepeliek ezt is az újabb kormányfői levéllel együtt  dobták/dobhatják a szemétbe. Igazuk volt/van. A 16 oldalas propagandakiadvány csak az emberekről, mindennapi életéről, megélhetési gondjairól és valódi csökkentésük megoldási lehetőségeiről NEM szól. 

Akkor vajon miről és kinek? Nem titok:

A kulturális és innovációs feladatokért felelős miniszterként dolgozó, milliomos Csák Jánossal készült interjú címe: „A kormány az energiaválságban is megvédi a nyugdíjasokat.” Kitől, mitől? Sokak szerint önmaguktól, azaz a kormánytól kellene megvédeni a nyugdíjasokat, de ezt ne várjuk tőlük. A diktatúrát létrehozóknak nincs önkritikája. 

Egyébként az interjú címében szereplő energiaválsággal, annak okaival, a miniszter nem foglalkozott.

Nem is vártuk, hogy felsorolja a magyar kormány hibáit a válság kialakulásában és kezelésében, mint ahogy azt sem, hogy lózungok és már közismert döntések újabb magyarázgatása helyett legalább bevallja: a magyar kormány nem tartotta be évek óta hangoztatott ígéretét, miszerint „megvédjük a nyugdíjak értékét”. Nem, mert a pl. piaci energiaárak bevezetésével gyakorlatilag felszámolta a rezsiharcot. Többek között ezzel is felpörgette az inflációt, ami lehetetlen helyzetbe hozta, leginkább a nyugdíjas társadalmat.

A Világbank legutóbbi elemzése szerint a januári 25,7 százalékos magyar infláció a legmagasabb Európában. Az sem javítja a helyzetet, hogy a lakosság szociális és egészségügyi helyzetében, ellátásában vagy pl. az egészségre fordított kiadások tekintetében az utolsók között állunk az unióban. A kormánynak tehát nem csak elkötelezettnek kell lennie „az idősek tisztelete mellett”, nem csak beszélni, ígérgetni kellene. Elengedhetetlen a szociális, egészségügyi feltételek, körülmények komoly fejlesztése, az ellátás személyi, anyagi és minőségi biztonságának megteremtése. Például az idei évre szánt kampánymilliárdokat ezekre a célokra is lehetne fordítani. 

H.-R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3718070988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása