CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kinek a szekerét tolja most a Csepeli Hírmondó?

2023. április 07. 00:06 - csú

csepeli_csaladsegito_kozossegi_haz.pngTényeket elfedő lakkozás a valódi tájékoztatás helyett a kerületi önkormányzat lapjában az Ady-lakótelepen megtartott lakossági fórumról, az ott élők növekvő gondjainak megoldási lehetőségeiről

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) április 5-én megjelent 7. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

Hat oldalt kapott a mostani számban a lap Aktuális rovata, amelyben a szerkesztőség egy lakossági fórumot, a fideszes helyi belharcot, a Táncsics utca felújítását, egy pályázatot, a Csepeli Sportsziget Programot és egy molesztáló elfogását tartott elfogadhatónak. Jutott még hely, a több oldal közlemény, programajánló és hirdetés mellett, az egészségügynek, kultúrának, a sportnak és két oldal egy-egy emberi portrénak is. Eredmények, sikerek, fejlesztések, némi egyoldalú politika, a szokásos „vegyessaláta” – ennyi a lap legújabb száma.

Most sem volt fogadókészség a megjelentetett cikkekben felvetett problémák hátterének bemutatására, az itt élők helyzetére, vagy pl. a húsvéti felkészülés anyagi gondjainak bemutatására, az egészségügy feszültségeire, a csepeli vállalkozásokat foglalkoztató gondok, a kerületi pártok aktuális témákkal kapcsolatos véleményének ismertetésére.

Véleményünk a lap néhány írásáról:

1) Lakossági fórum az Ady lakótelepen 

Blogunk olvasói a fórum előzményéről a március 12-én írt cikkben már olvashattak, mégis ajánljuk figyelmükbe akkori írásunkat. https://csepeliek.blog.hu/2023/03/12/egy_het_csepelen_draga_fojtogatok_lakossagi_forum_keszul_adomanyozassal_a_vegen_ki_fog_kedveskedni_k#more18069512 

Most csak annyit idézünk, hogy a fórumot egy csepeli aktivista, Lakatos Árpád kezdeményezte még március 6-án, a csepeli vagyok c. közösségi oldalon. Másnap már Borbély Lénárd a saját fb-oldalán önkormányzati rendezvényként hirdette az eseményt. A CSH mostani írása a csepel.hu-n már megjelent március 28-án. A kezdeményező neve egyik cikkben sem jelent meg, a polgármester kommunikációs szakemberei említésre méltónak sem tartották személyét. Vajon miért? 

A lap mostani írása is a fórumon elhangzott kérdésekre adott polgármesteri mondanivalóra koncentrál, egyedül Szilágyi Sándor kerületi rendőrkapitány kapott lehetőséget, a közbiztonsággal kapcsolatos kritikák miatt, hogy „szerepeljen” a fórumról közölt tájékoztatóban. 

Borbély úr válaszai pedig, szerintünk, nem nyugtatták meg a jelenlevőket. A konkrét intézkedések helyett magyarázkodásnak tűntek, s térség alapvető gondjainak (Ady Endre út leterheltségének, az út túloldalán kezdődő kerületrész /Ófalu/ elmaradottságának, a lakótelepen élők egyre szaporodó szociális feszültségeinek) megoldási lehetőségeiről, az ezzel kapcsolatos polgármesteri elképzelésekről egy mondatra sem tellett.  

2) Már nem Fidesz-tag Csepel polgármester és két alpolgármestere

Két megjegyzésünk van az íráshoz:

> Ha már az Ábel Attila alpolgármester által tulajdonolt és szerkesztett csepel.info c. jobboldali orgánumból idéz, akkor a korrektség azt kívánta volna, hogy a másik felet, Németh Szilárdot is megkérdezi. Igaz ez eddig sem volt szokás a Csepeli Hírmondóban, tehát a most már „független” polgármester és csapata, mintha mi sem történt volna, ott folytatja, ahol abbahagyta. Azonba most már egyértelmű: csak Borbély szekerét kell tolni.

> A kizárással kapcsolatosan április 2-án megjelent írásunkon kívül olvasóink figyelmébe ajánljuk a csepeli önkormányzati képviselő-testület ellenzéki frakcióvezetőinek blogunk fb oldalán is olvasható közleményét is, amelyben részletesen kifejtik véleményüket a csepeli politikai közéletet és az önkormányzat képviselő-testület munkáját befolyásoló fideszes botrányról. Mint írják,

„Hiába nem tagja már a Fidesznek Borbély Lénárd, a kizárás nem teszi semmissé a tényt, hogy Németh Szilárddal 2010 óta folyamatosan közösen teszik tönkre Csepelt. Olyan károkat okozva, amiknek a csepeliek viselik a következményeit, míg ők tovább gazdagodnak. 

Éveken keresztül gyarapították saját birtokaikat a csepeliek pénzén, de a kerület valódi problémáival nem foglalkoztak. Borbély Lénárd polgármesterségének eredménye, hogy Csepel egyre rosszabb állapotba került.”

A cikk kapcsán olvasóink figyelmébe ajánlott írások: 

https://csepeliek.blog.hu/2023/04/02/egy_het_mi_varhato_csepelen_a_nagy_fideszes_leszamolas_utan_ez_volt_a_nyitany_politikai_botrany_tobb#more18091046 

https://nepszava.hu/3189560_csepel-fidesz-belhaboru-feloszlatas-ujjaalakitas-nemeth-szilard-borbely-lenard-kizarasok 

3) Védőnői fórum – egyeztetés a szolgálat jövőjéről

A polgármester érthetetlen módon csak az áprilisi képviselő-testületi ülésen akar tárgyalni a szakrendelő, s vele együtt a védőnői szolgálat államosításával kapcsolatos kormányzati szándékról, miközben a határidő márciusban lejárt. Közben mindenhol hangoztatja „ragaszkodunk a szakrendelő és a védőnői szolgálat fenntartásához…” Borbély úr! Ez lehet, hogy kevés lesz, már dönteni kellett volna. Ideje lett volna egyszer bátran kiállni és szembe menni a szakmailag elfogadhatatlan kormányzati szándékkal. Ezzel a mismásolással csak a kormányzati tervek megvalósulását segíti elő. 

4) Elindult a Csepeli Sportsziget Program

A cikk a csepel.hu-n március 23-án megjelent, polgármesteri tájékoztatót veszi át, majd két csepeli szakember véleményét idézi, természetesen a kezdeményezés előnyeiről. Nincs gondunk a szakemberek véleményével, Borbély úr bevezető gondolatai ébresztettek bennünk ellenérzést a polgármesteri tervek őszinteségével és realitásával kapcsolatban. Korábbi írásunkban részletesen kifejtettük véleményünket, amelynek lényege: 

> Németh Szilárd mindent megtett és megtesz a csepeli sport szétszedése, hatalmába kerítése érdekében.

> A polgármester is hozzájárult a kialakult helyzethez, a volt képviselő terveinek korábbi támogatásával. 

> Borbély Lénárd a fentieken túl azzal is elősegítette a csepeli sportegyesületek szétzilálását, hogy önkormányzati sportegyesületet hozott létre, amelynek ráadásul kiemelt anyagi és technikai támogatást is biztosított/biztosít. 

Lásd: https://csepeliek.blog.hu/2023/03/14/mi_lesz_a_csepeli_sporttal_a_keruleti_fideszesek_belso_politikai_bunyoja_mellett#more18059532 

Amíg tehát a két fideszes politikai harca alakítja a csepeli sport jövőjét, nincs értelme együttműködésről, egységről beszélni. Lózung. Gyakorlatilag ezzel mindketten ellehetetlenítik a csepeli sport fejlesztését. Közös felelősségük egyértelmű. 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr518096580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása