CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A kormányhű, sajtómunkásnak maszkírozott agitátorok semmit sem láttak...

2023. május 04. 00:03 - csú

ujpest-fradi_feliratok.png"Újpesten tükröt tartottak a regnáló rezsimnek, ha tetszik, ha nem. S olyan összefüggéseket hozott elő a pingáló publikum, amelyek azért a legkellemetlenebbek, mert vitathatatlanok."

Irdatlan drapériákat feszített ki a lila-fehér tábor az Újpest–FTC pszeudo rangadón. A jelenkor sajtómunkásnak maszkírozott agitátorai konzekvensen „derbiként” említik e találkozót, ez azonban súlyos megsértése a két klub nagyjainak, illetve azok emlékének, hiszen még a legsötétebb szemellenzős sem érheti el, hogy józan ember összefüggésbe hozza a mai labdarúgókat a valóban rangot adó fővárosi csúcstalálkozók legendás főhőseivel, a Fogl fivérekkel, Avar „Ricsivel”, Zsengellérrel, Szuszával, Göröccsel, Benével, Törőcsikkel, illetve Schlosserral, Lázárral, Sárosi doktorral, Toldival, Rudassal, idősebb Albert Flóriánnal, Nyilasival vagy a mindkét csapatban játszó Deák bomba „Bambával”.

A ferdítő szándék átlátható, de még ennél is szembeszökőbb volt a megannyi méretes Megyeri úti transzparens. „Ti vagytok a NERencváros” – festették az egyikre. „A KESMA legújabb ékköve a Fradi B közép” – hasított a másikon. „A párttagkönyvetek még a Holdról is látszik” – harsogta a harmadik.

A propagandisták erről egyetlen szót sem ejtettek, a kormány közeli kiadványok tudósítói mintha megvakultak volna, nem láttak semmit.

Persze, hogy nem, mert

a rendszer lényegét kellett volna leleplezniük. Akár egyetlen kritikus mondat nélkül is, hiszen már e molinók megemlítése szembesítés lett volna a sportot is politikai alapon szervező hatalmi gyakorlat képtelenségével. Például azzal, hogy az FTC klubelnöke egy – kizárólag hivatalos besorolása szerint – „élvonalbeli” pártfunkcionárius, ami szöges ellentétben áll a Ferencváros eredeti szellemiségével.

Újpesten tükröt tartottak a regnáló rezsimnek, ha tetszik, ha nem. S olyan összefüggéseket hozott elő a pingáló publikum, amelyek azért a legkellemetlenebbek, mert vitathatatlanok.

Az nem mondható, hogy elhallgathatatlanok.

De tud nagyon beszédes lenni a síri csend is.

Forrás: HEGYI IVÁN Csend van odaát című publicisztikája a Népszavában

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2718116086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása