CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Válogatott gyöngyszemek Fidesz-politikusok folyamatos hazugságaiból

2023. május 05. 00:03 - csú

deutsch_tamas_fidesz.jpgAzt állította Deutsch Tamás, fideszes európai képviselő (Facebook-oldalán, az amerikai nagykövetet kioktatva), hogy „mi már hazaküldtük a tatárokat, a törököket, az osztrákokat, a németeket és végül a ruszkikat is. Óvatosan, Mr Pressman! Ennyi”.

Ezzel szemben a tény az, hogy a tatárok hazamentek maguktól, miután kirabolták és letarolták az országot. A törököket 150 év után a Habsburgok szorították ki, de aztán őket sem sikerült kiűzni, csak kiegyezni velük. Mint tudjuk (bár Deutsch, úgy látszik, nem tudja), a németeket is a szovjetek verték ki, méghozzá úgy, hogy mi az utolsó pillanatig kitartottunk a náci Németország mellett. És végül a ruszkikat sem Orbán küldte haza, mert amikor ezt kimondta, az oroszok már útban voltak hazafelé, és nem a bátor magyarok, hanem a Szovjetunió akkor már fenyegető összeomlása miatt. Ennyi.

Azt állította Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (a Washington Times című jobboldali lapnak), hogy

hamis az az amerikai titkosszolgálati értesülés, amely szerint Orbán Viktor miniszterelnök Magyarország egyik fő ellenfelének nevezte az Egyesült Államokat.

Ezzel szemben a tény az, hogy ezt nem a CIA derítette ki, hanem a kormánypárti média zászlóshajója, a Magyar Nemzet, amely a balatonfüredi Fidesz frakcióülésről szóló tudósításában beszámolt arról, hogy a kormányfő az ülésen megnevezte a fő ellenfeleket, így a háborúpárti nemzetközi érdekcsoportokat, mindenekelőtt a Biden-kormányzatot. A februári tudósítást, amelyet nyilván egy vagy több jelenlévő diktált le a lapnak, azóta sem cáfolta senki, így Orbán Balázs sem. Lehet, hogy a politikai igazgató nem olvassa a Magyar Nemzetet, és így nem tűnt fel neki, hogy hazudik?

Azt is állította Orbán Balázs (egy washingtoni konferencián), hogy a családpolitika átalakítása eredményeként Magyarországon a terhesség-megszakítások száma mindenféle jogi szigorítás nélkül is a felére csökkent.

Ezzel szemben a tény az, hogy ez egyáltalán nem a családpolitika átalakításának az eredménye, mert a szocialista-szabaddemokrata kormányzás alatt is ugyanolyan ütemben csökkent az abortuszok száma, mint azóta. 2002 és 2010 között, nyolc év alatt 56 ezerről 40 ezerre, aztán pedig a következő 12 év alatt 22 ezerre. Éljen a konzervatív családpolitika! Meg a baloldali.

Azt állította Szijjártó Péter külügyminiszter (a BBC-nek adott nyilatkozatában a riporternek arra a kérdésére válaszolva, hogy miért kötött Moszkvában új energiaszállítási megállapodásokat), hogy nem kötöttek semmiféle új megállapodást.

Ezzel szemben a tény az, hogy de, kötöttek, már amennyiben hinni lehet egy bizonyos Szijjártó Péter külügyminiszternek, aki Facebook oldalán, élőben közölte Moszkvából, hogy számos kérdésben sikerült megállapodniuk. Így a gáz- és olajszállításokról, de még Paks2-ről is, amelynek ügyében „meg kellett találni azokat a jogi kereteket a szerződések módosításával, amelyek biztosítják számunkra, hogy ezt az atomerőművet fel tudjuk építeni. A mai napon sikerült megállapodni mind a kivitelezési, mind a finanszírozási szerződés módosításának mikéntjében.” Vagy úgy.

 

Forrás: Bolgár György (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2518108740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása