CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csak tatárdúlás ne jöjjön!

2023. május 31. 00:03 - csú


tallai_andras.jpgTállai András államtitkár elmagyarázta, hogy mi a teendő

Hagyományőrző bemutatóval is megemlékeztek a helyszínen a 782 esztendővel ezelőtti muhi csatáról. 

Az ünnepségen Tállai András parlamenti államtitkár kijelentette: a muhi csatában elesett emberáldozatok értékét fel kell ismerni. A csata tragikus kimenetele megnyitotta az utat a tatárdúlás előtt, amely végigsöpört hazánkon, megtizedelve a lakosságot, területének nagy részét pedig pusztasággá változtatta.

Tanuljunk elődeinktől, legyünk méltók emlékükhöz, és minden erőnkkel tegyünk azért, hogy a magyar nemzet a XXI. században is egy erősödő, sikeres nemzet maradjon – zárta rövidre mondandóját az államtitkár.

Úgy látszik, jó úton járunk. Már ami Tállai elnök úr csapatát, a Mezőkövesd Zsóryt illeti, hiszen mindeddig jól vitézkedtek a bajnokságban. Bár az utóbbi időben kicsit gyengélkednek, mint a muhi csata résztvevői. Mindegy, csak tatárdúlás ne jöjjön!

Forrás: iTi (Élet és Irodalom)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9518120204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása