CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli szemészhiány és a szemészetnek húszszorosára emelt fűtési számla az önkormányzattól

2023. június 05. 00:05 - csú

szemeszet_szemuveg_szemeszeti_vizsgalat.pngSzemüveget a polgármesternek? Nem kell, mert  úgy is is látható a Szent Imre térről: A fővárosi kerületek közül idén Csepel kapta a legtöbbet, összesen 762 milliót, a kormány által kiosztott állami támogatásból, miközben a kerületi szemészeti cég részére összesen kifizetett állami finanszírozás még a törvényben előírt orvosi béreket sem fedezi.

Saját fb oldalán tette közzé Borbély Lénárd felháborodását, a  csepeli szemészeti skandalum kapcsán. Mint ismeretes, a Vénusz utcai orvosi rendelőben működő szemészeti szolgáltatást nyújtó cég (Csillagtelepi Szemészeti Szolgáltató Kft) „…a hírek szerint pénzt kér betegenként az ellátásért.” Mi is felháborodtunk, többek között azért, mert:

> A polgármester nem járt utána, nem kérdezte meg az érintett céget a miértről. Borbély úr nem közölte a cég válaszát: sem a saját fb oldalán, sem csepel.hu önkormányzati honlapon. A polgármestert nem érdekelte/érdekli a másik oldal véleménye. Sokak szerint igazi célja, immár nem először, a cég ellehetetlenítése, miközben komoly orvoshiánnyal küszködik a csepeli szemészet egésze.

> Borbély úr egy 25 éve Csepelen működő magáncéget akar kipellengérezni, ahelyett, hogy

megvizsgálná az ide vezető okokat, amelyek nem választhatók el az egészségügy csepeli, illetve országos helyzetétől vagy a kormány egészségügyet sújtó intézkedéseitől, az ágazatot érintő országos és csepeli pénzkivonástól.

> Januárban a fővárosi kerületek közül Csepel kapta a legtöbbet, összesen 762 milliót, a kormány által kiosztott, a megnövekedett rezsi önkormányzati terheit csökkentő állami támogatásból, mialatt az cég részére összesen kifizetett állami finanszírozás még a törvényben előírt orvosi béreket sem fedezi. Az önkormányzat által a cégnek számlázott fűtési költsége pedig a húszsorosára emelkedett!

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4018130810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása