CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kész csoda

2023. június 07. 00:03 - csú

bayer_zsolt_uvolt.jpgBayer Zsoltnak "a tisztességes hangnemhez nem katolikussá kell válni, hanem emberré"

Amikor az egyház elveszíti az aktuális pápát, hamar szóba kerül, mi lesz az a két csoda, amelyek ahhoz szükségesek, hogy az elhunyt pápát szentté avathassák.

Nos, mindamellett, hogy egészséges éveket és életet kívánok Ferencnek, jelzem: már most mindkét csoda adott.

A pápát nyolc évvel ezelőtt még demens vénembernek mondó Bayer akkor protestáns volt, pontosabban evangélikus, ami fölmenti őt a minősíthetetlen szavak miatt, ám azóta katolizált, tehát az immár katolikus Ba­yer megkövette az egyházfőt, aki mostantól első számú vallási vezetővé és tekintéllyé lett az 5-ös számú tagkönyv tulajdonosa számára, megjegyezve, hogy

„az ő nagyságát és étoszát az én nyolc évvel ezelőtti mondatom nem kezdte ki olyan mértékben (...), de saját magam miatt természetesen mindezt örömmel megteszem”.

Legyen, bólintok rá, ám inkább tán a pápa, s nem önmaga miatt. Egyébiránt pedig a tisztességes hangnemhez nem katolikussá kell válni, hanem emberré. Ami viszont lényeges és fontos, így már adott mindkét csoda: a hazánkba látogató Ferenc hatására Bayer katolikus lett és bocsánatot kért.

Forrás: Nagy Bandó András (Élet és Irodalom)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3918117552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása