CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mosolyalbum csepeli közéleti hírek helyett - Ez lett a CSH-ból

2023. június 16. 00:07 - csú

nyugdijasok_dragasag_inflacio_atveres_4.pngKíváncsi arra, hogy a csepeliek miként birkóznak az eszelősen emelkedő élelmiszerárakkal, az inflációval? Érdekli önt, hogy mi lesz a védőnőkkel Csepelen? Biztos lehet benne, hogy erről semmit sem fog megtudni a Csepeli Hírmondó legújabb számából sem…

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) június 14-én megjelent 12. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

A mostani lap egyre inkább Borbély Lénárd saját lapjaként jelentet meg írásokat, hirdetéseket. Ebben a számban 20-szor írták le nevét, 7 arcképet közöltek róla, a tudósítások, tájékoztatók lényegében Borbély és első számú hívei szövegeit tartalmazzák. Más vélemény alig vagy csak újságírói tolmácsolásban olvasható néhány írásban. 

A csepeliek helyzetéről, anyagi-, egészségügyi- és szociális gondjairól, a vállalkozásokról, az aktuális politikai, gazdasági és közéleti témákról (a pedagógus tüntetésekről, a csak lassan csökkenő inflációról, a védőnői hálózat államosításáról, a közlekedési problémákról stb) ellenzéki programokról, ebben a lapszámban sem olvashatunk hírt, tájékoztatást. 

Konkrét véleményünk a lap néhány írásáról:

1) Lakossági fórumok Csepelen

     Meghívó lakossági fórumokra

Érdekes, hogy amióta kirúgták a polgármestert a Fideszből, egyre több lakossági fórumot szervez, pedig korábban nem nagyon szorgalmazta megtartásukat. A lap most kettőről is tudósított, sőt a 3. oldalon közölte a következő három fórum időpontját és helyszínét. Mostani írása a csepel.hu-n  megjelent cikk átvétele. Az akkor megjelentekhez blogunk június 11-én fűzött néhány megjegyzést.  https://csepeliek.blog.hu/2023/06/11/egy_het_vigyazat_fantomveszely_csepelen_bohocharcos_gazpalackkal_ujabb_osztogatas_kitekinto#more18143456 

Írásunkban idéztük a csepel.hu-n megjelentekhez fűzött egyik olvasói megjegyzést, amelyben több ponton cáfolta a fórumról szóló tájékoztatást: 

 „…A cikk alapján úgy tűnik, hogy egy ember szólalt fel a Családok Parkja ellen. A valóságban …többen,.. A cikk állításával ellentétben senkitől nem hangzott el olyan, hogy csak a környékbeliek látogathassák a teret, de az igen, hogy a szervezett buszkirándulások célpontjává tették, ami nem jó a helyieknek! Azon kívül….a parkolás kérdése sem megoldott! ….a park körül élő lakosok egy 55 fő által aláírt petíciót is eljuttattak korábban a polgármesternek, amiben kérik a helyzet rendezését.”

A szerkesztőség ezzel mit sem törődve, változtatás nélkül adta le a kritizált cikket. Ennyit az olvasói vélemények figyelembevételéről. 

2) Polgármesteri interjú az Indexen

Az interjúra blogunk szintén reagált az előzőekben említett cikkben. Mivel a CSH most az interjú azon részét idézte, amelyben Borbély hűségéről biztosította a Fideszt és Orbán Viktort, írásunk ezzel kapcsolatos megjegyzését idézzük csak:

„Az, hogy most pedig felvállal olyan baloldali értékeket, amelyeket éveken át figyelembe sem vett, s a baloldali ellenzéki javaslatokat simán lesöpörte az asztalról, még nem teszi hiteles politikussá. „Nekem a Fidesszel és Orbán Viktor kormányával soha nem volt vitám.” – mondja a riportban. Tehát a jövőben is a hatalmat kívánja szolgálni, csak most egy civil szervezet mögé bújva. A kérdés csak az, hogy ki hiszi el, hogy Csepel érdekében, egyik pillanatról a másikra virtigli civil lett? Szerintünk még ő maga sem.”

3) Emlékezés a trianoni tragédiára

A csepel.hu június 5-én megjelent A trianoni tragédiára emlékeztek c. szerkesztőségi írás felhasználásával készült cikk címe alatti kép jól mutatja a tájékoztató főszereplőit, ezért idézzük a képbe szerkesztett szöveget: 

tablaavatas_klinghammer_borbely_kovacs_dvid_csh-bol.png„Táblaavatás az Aradi utcánál: Borbély Lénárd Benedek Lászlóval, Kápolnásfalu polgármesterével. A háttérben Kovács Dávid Attila önkormányzati képviselő és Klinghammer István professzor”.

Az írással és a képpel kapcsolatos megjegyzéseink:

Klinghammer úr egyben a Közösen Csepelért Polgári Egyesület elnöke, aki a polgármester választási kampányát is aktívan támogatja, sőt biztosította az Aradi utcai házánál történt ominózus táblaavatás feltételeit. Kovács úr 2019-ben még az ellenzékkel kampányolt, s az ellenzék listájáról került be a képviselő-testületbe. A választások után, kilépve az ellenzéki összefogásból, átállt a polgármesterhez. Mostani szereplései, a polgármester egyértelmű támogatása, Borbély választási győzelme esetén, még alpolgármesterséget is hozhatnak neki. Hiába, helyezkedni tudni kell. 

4) Pedagógusok köszöntése

    Átadták a Bárczy István-díjakat

Gratulálva kitűntetett pedagógusoknak, meg kell említenünk, hogy a csepeli ünnepségen köszöntő beszédet mondott polgármester – a tájékoztató szerint –, egy szót sem szólt a pedagógus társadalmat feszítő gondokról, a hónapok óta tartó tüntetésekről, munkabeszüntetésekről. Ez a legegyszerűbb, homokba dugni a fejet, cserben hagyni a csepeli pedagógusok jó részét, úgy csinálni, mintha a Csepelen minden rendben lenne. Pedig több iskola pedagógusai is aktívan részt vettek a megmozdulásokon, helyben és budapesti szinten egyaránt. Bár lehet, hogy Borbély még mindig bízik a fideszesek támogatásában a jövő évi önkormányzati választásokon. 

5) Gyerekek a magasban

Önkormányzati hirdetések

Netezzen velünk Csepelen!

Nyugdíjas zenés-táncos batyus bál

Iskolakezdési támogatás

A cikk és hirdetések közös jellemzője, hogy a Közösen Csepelért Polgári Egyesülettel való együttműködésről szólnak, s Borbély Lénárd polgármester saját, többször gyerekekkel megrendezett választási kampányának részét alkotják. Akkor, amikor hivatalosan még nincs választási kampány, nincs az önkormányzatnak együttműködési megállapodása az állítólag még be sem jegyzett egyesülettel, s mégis helyet, programot, rendezvényeket, média- és reklámfelületet biztosít az egyesületnek – közpénzből. Vajon jogszerű-e a polgármester kampánya, a „civil szervezet” ilyen fajta népszerűsítése? Fizet-e és mennyit az egyesület az önkormányzati reklámért az önkormányzatnak vagy valamelyik szervezetének? Kíváncsian várjuk ezzel kapcsolatosan a jegyző asszony válaszát. 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8118146990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása