CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nekünk Csepel a világ közepe, de a kerületvezetők marakodása miatt az ország leértékeli

2023. június 28. 00:05 - csú

csepeli_szurkoloi_arena.jpgA XXI. kerület vonzereje évek óta csökken. A helyi látványberuházások nem képesek megfordítani a lecsúszás folyamatát. Csepel változatlanul a lakást vásárlók népszerűségi listájának végén kullog a VISZONYLAG alacsony ingatlanárak ellenére is...

Szakértők szerint megduplázódott azoknak a kerületeknek a száma, amelyekben az ingatlanok ára meghaladta az egy millió forintot. A csepeli ingatlanok ára átlag 550 ezer forint/m2 körül mozog, ami a legalacsonyabb a fővárosi kerületek között. 

Ugyanakkor a lakosság száma évek óta fogy, már 70.000 alatt vagyunk, a lakosság elöregedése megállíthatatlannak tűnik. A kerületvezetőknek egyetlen ellenvetése sem volt ahhoz a

kormánydöntéshez, amely szerint már csak a távoli jövőben várható a Gubacsi híd teljes felújítása, a HÉV korszerűsítése és észak-déli továbbvitele, a gerincút második és harmadik ütemének megépítése, a környezetvédelmi helyzetet is rontó közlekedési viszonyok javítása, a Városközpontban kialakult parkolási gondok felszámolása.

Az egy év múlva sorra kerülő önkormányzati választás megnyeréséért folytatott politikai küzdelem hónapok óta leköti a kerületet vezető, immár kirúgott fideszesek és a Németh-hez hű, hivatalos Fidesz alapszervezet minden energiáját, gyengítve ezzel a kerület érdekei képviseletének eredményességét. (Lásd blogunk Elrabolt és elveszett illúziók Csepelen című írását.) https://csepeliek.blog.hu/2023/06/22/elrabolt_es_elveszett_illuziok_csepelen) Mindkét fél számára fontosabb a hatalomért folytatott harc, mint Csepel jövője. 

h.-r.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9218153274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása