CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fogy a csepeliek létszáma, de nincs terv (akarat?) a folyamat megfordítására

2023. július 06. 00:05 - csú

kazinczy_iskola_tiltakozas_2022-november_18_1.pngFogy és öregszik Csepel lakossága, és egyre kevesebb lesz a következő években a csepeli iskoláskorúak száma is. Ez pedig elemi erővel veti fel a kerületi oktatási intézményrendszer helyzete és jövője átfogó elemzésének szükségességét

Vita nélkül fogadta el a testület az egyik szakmailag is kiváló anyagot, a Csepel Önkormányzata gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak 2022. évi ellátásáról szóló átfogó beszámolót. Néhány szám a beszámolóból: 

* Két év alatt 2.661 fővel csökkent a kerület állandó lakosainak száma, s január 1-ével 70.000 fő alá került a lakosságszám Csepelen. Tavaly visszaesett az élveszületések száma is. 

* A 18 éves, illetve az azalatti korosztályhoz tartozik a lakosság 15,8 százaléka, míg a 65 év felettiek már ennél magasabb,

22,4 arányban vannak jelen a kerületben. 

Fogy és öregszik tehát Csepel lakossága, és egyre kevesebb lesz a következő években a csepeli iskoláskorúak száma is. Ez pedig elemi erővel veti fel a kerületi oktatási intézményrendszer helyzete és jövője átfogó elemzésének szükségességét, amit a képviselő-testületi ülés napján közölt írásunkban már megfogalmaztunk.

https://csepeliek.blog.hu/2023/05/25/heves_vita_varhato_a_csepeli_kepviselok_mai_tanacskozasan#more18131652 

A testületi ülésen azonban ismét felerősödtek a politikai csatározások, amelyek éppen a jövőre való felkészüléstől veszik el az időt és az energiát, holott éppen ebben a témában kellene a testület egységes gondolkodását, tervezését és együttműködését megvalósítani. A több mint 7 és félórás vita a jövő évi önkormányzati választások időpontjának közeledtével felerősödött áldatlan politikai hatalmi harc folytatódását jelzi, miközben Csepel fejlődésének valódi gondjai felszámolásában nem sok változás várható. 

H.-R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5418138710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása