CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel jövőjét nem lehet a csepeli történelem meghamisítására építeni!

2023. augusztus 07. 00:05 - csú

bencsik_andras_diszhuszar_fekvo_2.pngNémeth Szilárd 2010-es hatalomra kerülése után megkezdődött a csepeli múlt eltörlése, egyes elemeinek átértelmezése, levitézlett díszhuszárok  parádéztatása és és egykori popsztárok futtatása.  Ezt a módszert azóta is gátlástalanul folytatják a rezsibiztos Szent Imre téri utódai, hogy elhomályosítsák, semmivé tegyék Csepel valódi történelmét

Nagy csinnadrattával ünnepelte a Csepeli Önkormányzat július 18-át, Csepel újratelepítésének 311. évfordulóját. Az ünnepségről nem csak kisfilm készült, a csepel.hu is leadta az eseményekről készült hírt.

A tudósítás elején olvasható: „1712 július 18-án, 311 éve írták alá azt az úrbéri szerződést, amelynek köszönhetően a török hódoltság után újra benépesült Csepel és újraindult az élet az egykori nagyközségben.”

Történelmi tény: "Csepel község újratelepítésére 1717-ben", tehát öt évvel később került sor. Igen ám, de így a rezsibiztos sohasem rendezhetett volna 300 éves öntömjénező parádét, mert 2017-ben már nem ő volt a polgármester... 

     A téma kapcsán van néhány további megjegyzésünk:

 Németh Szilárd 2010-es hatalomra kerülése után megkezdődött a csepeli múlt eltörlése, egyes elemeinek átértelmezése. Új kerületi újságot hoztak létre, módosították a kerületi címert, zászlót, új csepeli jelmondatot találtak ki és megindult a csepeli történelem meghamisítása, sajátos értelmezésének folyamata, elkészültek az újra írt történelemet szimbolizáló emlékművek szobrok stb. építése. Németh Szilárd 2012. július 6-án napirend előtt szót kért a parlamentben, s „Csepel újjáépítésének 300. évfordulója apropóján” beszédet mondott, amelyben saját maga cáfolta beszédének apropóját, amit ráadásul Halász János államtitkár helyre is tett: az újjáépítés kísérletének nevezte 1712. július 18-át. 

     Blogunk 2012. július 9-én, Hazugságok Németh Szilárdtól a parlamenti beszédében címmel, kerületi történészre hivatkozva szintén cáfolta Németh Szilárdot. 

https://csepeliek.blog.hu/2012/07/09/cim-nelkul_12170#more4636447 Idézünk az akkori cikkből:
„Dr. Bolla Dezső, Csepel története c. könyvében tényekkel bizonyítja: „Csepel …1715-ben még nem fordult elő az összeírásokban,…a község újratelepítésére az 1720-as regnikoláris /országos/ összeírás szerint 1717-ben került sor”. De ha a polgármester parlamenti beszédében, tulajdonképpen egyetértve Bolla Dezsővel, „igazat mond” /bár nem tudom, mit szólnak hozzá átvert társai/, akkor most már „itthon”, Csepelen is kimondhatná az igazságot: idén nem Csepel újjáépítésének 300. évfordulóját ünnepeljük. Akkor azonban meg kellene mondani a csepelieknek az igazságot arról is, hogy miért költünk ilyen nehéz pénzügyi helyzetben tízmilliókat az ünnepséggel kapcsolatos programokra, zászlótartókra, országzászlóra.  Ki kellene mondania: Tisztelt Csepeliek, hazudtam, elnézést kérek!”

     Nem számított azonban semmilyen érv, a fideszes vezetés azóta Csepel Napjaként ünnepli 1712. július 18-át. Ezt folytatta/folytatja, 2014-es polgármesteri győzelme óta, Borbély Lénárd is. Csepel tehát Borbély vezetésével sem „jó úton halad”. A jövőt nem lehet hazugságokra építeni. 

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4218179591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása