CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Imádkozni kell a tisztességes, pontos válaszért a Jedlik imatermében?

2023. augusztus 09. 00:05 - csú

jedlik_uj_homlokzat_2023-0ugusztus_nsz-tol.pngKié lesz a Jedlik Ányos Gimnázium szeptember 1-től? Még mindig nincs hír arról, hogy Németh Szilárd átjátssza-e az egyháznak a megújuló Jedlik gimnázium fenntartását. A több tucatszor beígért átadáshoz, évnyitóhoz közeledve lassan mégiscsak szembe kell nézni az intézmény jövőjének egyik alapkérdésével: ki és miből fogja fenntartani a jelentős rezsiköltségekkel működtethető gimnáziumot.

A Táncsics utcai csepeli gimnázium névadója többek között a dinamót és a szódavizet találta fel, Németh Szilárd a középiskola évek óta húzódó felújításának központi politikus figurája a pénznyelő automatát és a szájzárat tökéletesíti napjainkban az intézménynél.

A 20 milliárdot meghaladó beruházás fontos és újabb drága fejleménye volt, hogy

a Magyar Közlöny idei 111. számában megjelent „A Kormány 1323/2023. (VII. 27.) Korm. határozata egyes beruházásokhoz kapcsolódó ingóságok beszerzéséről, továbbá egyes kormányhatározatok visszavonásáról”, amelyből kiderült, hogy a Jedlik Ányos Gimnázium teljes körű felújítására, az eddigi ~ 21 milliárd forinton túl további 708,9 milliós támogatást hagyott jóvá a kormány. Hogy végül pontosan mennyibe kerül a túlméretezett gigaberuházás, az csak a végén derülhet ki. Ha kiderül…

    Egyébként még mindig nincs hír arról, hogy Németh Szilárd át tudta-e játszani az egyháznak az intézmény fenntartását. Lassan szembe kell nézni a gimnázium jövőjének egyik alapkérdésével: ki és miből fogja fenntartani a valószínűleg csak jelentős rezsiköltségekkel működtethető intézményt. Egy biztos, állami támogatás nélkül nehéz lesz…

e.-s.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2818188623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása