CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi lesz a Csepeli Stranddal a kormány által tervezett vízdíjemelés után?

2023. augusztus 15. 00:05 - csú

csepeli_strand_bekaval_1.pngKinek kell lenyelni a közeledő békát? Csepelen ki fizeti majd az egyre nagyobb költségeket? A bevételeket ugyanis nehezen fogják növelni az évek óta veszteségesen működő strandon, pedig a 2020 nyarán befejeződött felújítás utáni árak 2023-ra fájdalmasan megemelkedtek.

A rég nem látott vihar jelentős károkat okozott Csepelen is, így a strandon is. A helyreállítás és a megnyitás gyors volt.

A kérdés csak az, hogy az időjárás mennyire fogadja kegyeibe a csepeli strandolni vágyókat a nyár hátra lévő napjaiban. 

A két önkormányzati hírforrás, a csepel.hu, illetve a Csepeli Hírmondó fb oldalai azonban csak arra voltak képesek, hogy leadják a

polgármester közösségi oldalán megjelent első hírt a nyitásról. A Csepeli Strandfürdőnek meg még ennyire sem tellett. Honlapján, az utolsó hírben, a strandon megtartásra kerülő augusztus 23-i kölyöknapokra hívja az érdeklődőket. A károk felszámolásáról sem adott hírt.

Így nehezen fogják az évek óta veszteségesen működő strand bevételeit növelni, pedig a 2020 nyarán befejeződött felújítás utáni árak 2023-ra igencsak megemelkedtek. Például a felnőtt hétköznapi belépők 140 %-ra, a hétvégi jegyek 133,3 %-ra. A csepeli lakcímkártyával rendelkezők esetében ezek az arányok 140,9 %-ra, illetve 132 százalékra növekedtek, de gyakorlatilag minden korosztály jegyvásárlása drágult: a csepeli nyugdíjasok és diákok hétvégi belépője is 40 százalékkal többe kerül.

Jogos a kérdés és a várakozás: mi lesz a vízdíjak kormány által tervezett emelése után a csepeli stranddal?

H.-R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7818192337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása