CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lecsillapodott a polgármesteri táblás láz. Egyéni kampány közpénzből?

2023. szeptember 08. 00:05 - csú

kozosen_csepelert_egyesulet_malac_porciozas_a_retro_majalison_2023-05-01_1.pngSültmalacot porciózott a Borbély úrért kampányoló egyesület a retro majálison, köztük  a polgármester és az egyik alpolgármester. Azóta sem tudjuk, hogy ki és milyen pénzből fizette az osztogatást. Most egyelőre újabb tájékoztató utcatáblára nem futja az ismeretlen eredetű pénzből.

Hetek óta aktívan kampányol a párt nélkül maradt csepeli polgármester saját közösségi oldalán a választási támogatása érdekében létrehozott Közösen Csepelért Polgári Egyesülettel. Borbély Lénárd folytatta az Összetartozás Napja alkalmából elindított akciósorozatát: a kerület 30 utcájában akarnak elhelyezni olyan tájékoztató táblákat, amelyek bemutatják az adott település történelmét, nevezetességeit, híres szülötteit. Az első táblát az Aradi utcában helyezte el, s azóta a határon túli magyar települések nevét viselő utcákkal. Nemrég több település, illetve történelmileg híres terület bemutatásával folytatta az akciót. Igaz, a táblák kihelyezése már elmaradt, a miértről azonban nem adott tájékoztatást. A lényeg a

kampány, a többi nem számít. 

    Az egyesület és ezáltal saját maga, illetve a hozzá hű volt ellenzéki képviselők és az őt felvállaló helyi potentátok népszerűsítését más formákban, pl. a Csepeli Hírmondóban is megjelenik. Már a születésnapi gratulációkat is az egyesületre való hivatkozásokkal küldik ki munkatársai. Az, hogy kivel kampányol, kampánya során mire helyezi a hangsúlyt, az ő dolga. Az azonban felettébb érdekes, hogy amikor több ezer csepelinek a mindennapi megélhetés a legnagyobb gondja, a kerületi közlekedési, környezetvédelmi- és lakásviszonyok és sok más ok miatt csökken a kerület lakossága, akkor a polgármester fb oldalán a csepeli ügyek helyett, ezt helyezi kampányának középpontjába. Arról nem is beszélve, hogy egyesületének népszerűsítésére az önkormányzati költségekből megvalósuló rendezvényeket, tájékoztatókat és egyéb akciókat is felhasználta/felhasználja, ami etikai, emberi problémákat is felvet, amelyekkel előbb-utóbb szembe kell néznie.

h.-r.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9418193827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása