CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nem csepelieknek írták a kerületvezetői szócső, a Hírmondó új számát sem

2023. szeptember 14. 00:05 - csú

abel-borbely_loval_kettos_portre_lova_tesz.pngKit akarnak lóvá tenni, becsapni? A gerincút folytatásának elmaradásával kapcsolatos 11 évi kerületvezetői tehetetlenséget nem érdemes kerületvezetői hazugsággal mentegetni. Azt már senki nem hiszi el, csak a szerző, Ábel Attila és Borbély Lénárd polgármester, aki ennyi botrány után még mindig alpolgármesterként foglalkoztatja. 

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) szeptember 13-án megjelent 17. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket.

Tanévnyitók; botrányos Jedlik átadás; fejlesztések (iskolafelújítások, Táncsics u. felújítása, folytatódik a csillagtelepi városrehabilitáció); csepel.info a CSH-ban: Ábel úr újabb agymenése; elrejtett kiállás a fejlesztések mellett; új pumpapálya; kulturális és sportprogramok, évfordulók és további Borbély-programok a polgármester folytatódó reklámozása jegyében. Ez a Csepeli Hírmondó legújabb, idei 17. száma, amely majd egy hónappal követi az utolsót. 

Hogy ebben a hónapban mi foglalkoztatta a csepelieket, hogyan élték meg az iskolakezdéssel kapcsolatos gondokat, a most már folyamatos benzinár növekedést, a lassan csökkenő, még mindig nem egyszámjegyű inflációt, mi a véleményük pl. a Jedlik Gimnázium átadási botrányáról, az nem érdekelte a szerkesztőséget.   

Véleményünk a lap néhány írásáról:

1) Évnyitó a felújított Eötvös iskolában

    Tanévkezdés a Lajthában

    A 2023/2024-es tanévnyitó ünnepségek közül azok kaptak a CSH-ban kiemelt figyelmet, amelyek a felújítás, illetve Borbély Lénárd jelenléte miatt beillenek a polgármester választási kampányába. Így az Eötvös volt a nyerő, amiről a felújítás és Borbély beszéde miatt is kellett a tudósítás. Az új tanév indításával kapcsolatos általános tájékoztató is elmaradt, hiszen a kerületnek semmi köze hozzá, nem is érdekes számukra, hogy hány diák kezdte el Csepelen a tanévet, mennyi pedagógus hiányzik a rendszerből, milyen anyagi, technikaifeltételek segítik a csepeli pedagógustársadalmat, mennyibe került az Eötvös iskola felújítása. A honlapon kihelyezett képekből is csak egy maradhatott a CSH-ban. Véletlenül Borbély úr faültetésére esett a választás. Siker!

2) Átadták a megújult Jedliket

    A legutóbbi, a 16. számban, még az átadás előtt, 5 oldalra sikerült a Jedlik sztori megírása, amelyet blogunk is véleményezetthttps://csepeliek.blog.hu/2023/08/18/hodolat_a_kormanynak_es_dicshimnusz_a_polgarmesterrol_a_csepeli_szocsoben_nem_kozepiskolas_nem_jedli

    A CSH szerkesztősége ebben a számban megelégedett 2 oldallal. Igaz, ezt is csak a polgármester közvetlen munkatársa, TK írhatta meg, aki most csak az átadásra koncentrált, főleg az ünnepi beszédekből idézett. Németh Szilárd elhangzott mondataiból viszont az önkormányzati képviselőket és a Borbélyt ért sérelmes mondatokat emelte ki. Természetesen hozzátette, nem idézte, Borbély véleményét.

   Blogunk több alkalommal is foglalkozott a Jedlik körüli botrányokkal, legutóbb az átadás körülményeiről is írtunk.  https://csepeliek.blog.hu/2023/09/03/a_megmergezett_botranyos_unnep_hete_falra_hanyt_politikusi_bolcsessegek_pumpapalya_kitekinto_egy_het Most csak néhány gondolatot idézünk akkori cikkünkből. 

„…A 2017-ben megítélt 5 milliárdból az építkezés kezdetére 15 milliárd lett, majd a beruházás végére 22,5 milliárd forintnál állt meg a számláló – olvasható a 21.kerulet.ittlakunk.hu pénteken megjelent írásában. Hat év alatt nem elsősorban az infláció miatt növekedett a beruházásra tervezett összeg. Egyesek nagyzási hóbortja, saját „emlékmű” felépítésének szándéka is emelte az összeget. Így jött létre az ország egyik legdrágábban felépült gimnáziuma. S nem csak a legdrágább lett, de valószínűleg majdani fenntartási költségeivel is éremesélyes lehet.

    Uraim! Németh Szilárd és Borbély Lénárd urak! Az egyikhez, illetve a másikhoz még hű barátok, pártkatonák! 

Amit a gimnázium öt éve tartó felújítása és mostani átadása körül összehoztak, az elfogadhatatlan, azzal együtt, hogy mindezért Németh még Jedlik-érmet is kapott. Időszerű lenne abbahagyni a gimnázium körül kialakult, immár gusztustalan, Borbély-Németh féle politikai hatalmi harcot. Nem miattunk, s főleg nem rájuk való tekintettel. A Jedlik miatt. A gimnáziumban folyó, Csepel jövője szempontjából is fontos oktató-nevelő munka sikeréhez ugyanis nyugalomra, az intézmény és az ott tanító pedagógusok sokoldalú támogatására volna szükség. Ennek megteremtése nem lesz könnyű feladat. 

3) Befejeződött a Táncsics Mihály utca felújítása

    A legutóbbi számban még csak a végéhez közeledett az utca felújítása, most, augusztus 1-ével átadásra került. Kár, hogy az átadás utáni lakossági megjegyzések elkerülték a szerkesztőség figyelmét, amelyek közül a legjelentősebb a Kossuth L. u. 28. sz. előtti területen az úttest két oldala melletti munkálatokkal kapcsolatos lakossági kérdés: miért kellett felbontani a megadott helyeken a már rendezett területeket? Mi is ezt kérdezzük. Nem hisszük, hogy az egyik hozzászólónak van igaza, aki azt írta a Csepeli vagyok c. közösségi oldalon: „Csinálják az 5-ös metró nyomvonalát, így fog kimenni a Kálvin térig.”

4) Három évtizede volt a népszavazás a különválásról: ezt ígérték – ez lett belőle

    Borbély úr jobbkeze, Ábel Attila alpolgármester a csepel.info-n „szállítja” a polgármester kampányához a hazugságokat, a csúsztatásokat, a szerkesztőség meg kritikátlanul átveszi. Ez megerősíti azt a véleményt, hogy a CSH évek óta pártlapként működik, s mára már ott tartunk, hogy a lap szerkesztősége önként és dalolva szolgálja a gazdát. Nem az olvasóit, nem a csepelieket. Lelkük rajta. Egy hazugságra azonban reagálunk. Nem igaz, hogy „A baloldal már tagadja a gerincút megépítését,….hogy a fővárosnak köze lenne a gerincúthoz.” Érdemes elolvasni a képviselő-testület 2023. április 24-i üléséről készült jegyzőkönyvet. (csepel.hu)

    A gerincút folytatásával kapcsolatos 11 évi tehetetlenséget viszont nem érdemes hazugsággal mentegetni. Senki nem hiszi el, csak a szerző, Ábel úr meg Borbély Lénárd polgármester, aki ennyi botrány után még mindig alpolgármesterként foglalkoztatja. 

5) A polgármester kiáll a fejlesztések mellett

    Eldugva a 7. oldal aljára, miközben a kormányzati döntés 7-10 évvel veti vissza Csepel fejlesztési terveinek megvalósítási lehetőségét. A csepeli.blog.hu szeptember 10-én „Kisiklatott csepeli remények…”címmel írt írásban részletesen reagált a kormány döntésére. 

https://csepeliek.blog.hu/2023/09/10/kisiklatott_csepeli_remenyek_hencego_keruletvezeto_jedlikes_vizsgakerdes_a_vizsgalat_el_sem_kezdodot#more18210847 

Idézzük akkori véleményünk utolsó bekezdését:

A Csepelt és fővárost sújtó határozatokkal, az M0-s útvonalát fizetővé tevő korábbi kormánydöntésekkel lényegében konzerválják Csepel jelenlegi, a fejlődést gátló közlekedési rendszerét, ezáltal a kerület egészének fejlődését. Sőt. Felerősíthetik a kerületből való kiköltözési kedvet, ami a lakosságszám csökkenéséhez, a városrész elöregedéséhez vezethet. Borbély úr meg közzétesz egy Lázár Jánosnak írt, helyenként alázkodó, hálálkodó levelet, amelyben azt írja, hogy a kerület 2010 óta töretlenül fejlődik, s azóta azon dolgozik, hogy ez folytatódjon „a Főváros egyik legélhetőbb, legvonzóbb kerületében.” Megható. Majd személyes konzultációt kér, néhány az általa, de nem a csepeliek által is fontosnak tartott fejlesztés közös megvalósulása érdekében. Ebben gyakorlatilag tudomásul veszi a kormány döntéseit és a csepelieknek fontos témák közül kihagyja például a csepeli HÉV fejlesztését, a gerincút folytatását, a Gubacsi híd felújítását, 2x2 sávossá való átépítését stb. Egészen elképesztő, a kerület stratégiai fejlesztését meghatározó közlekedésfejlesztési, beruházási programokat vagy saját korábbi fejlesztési ígéreteit is figyelmen kívül hagyó tárgyalási javaslat. Borbély levele, illetve annak átgondolatlan tartalma egyértelműen bizonyítja: városfejlesztő polgármesterként kudarcot vallott. Kilenc év polgármesterkedés után, egyedül a jövő évi polgármesteri választás megnyerése érdekli.”

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8218213875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása