CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A magyar valóság legyőzte a képviselő asszonyt

2023. október 31. 00:03 - csú

duro_dora_daral.jpgDúró Dóra belejött a darálásba.  A szélsőjobboldali parlamenti képviselő kezdeményezett, a magyar államigazgatás molnárjai pedig bebizonyították, tudnak azok a malmok gyorsan is őrölni, ha fontos ügyről van szó. És mi lehetne lényegesebb manapság, mint megmenteni gyermekeinket egy képsorozattól, amely a World Press Photo kiállításán látható a Magyar Nemzeti Múzeumban. Dúró Dóra tizenöt nap alatt elérte, amit akart. Vagy legalábbis így hiszi.

A politikus könyvdarálással kezdte a kultúra LMBTQ-talanítását, és örülhet a könyvesboltokban sorakozó fóliázott köteteknek is. Most a gyermekvédelminek nevezett, valójában homofób törvényre hivatkozva fordult a művészet szabadságáért is felelős miniszterhez. Ő tüstént a törvény érvényre jutásának biztosítását kérte számon a főigazgatón, aki rögvest intézkedett is: a tárlatot csak 18 év felettiek látogathatják.

A változás minőségi:

íg a fóliázott könyvről eldöntheti szülő és gyermek, hogy megveszi-e; az iskolából kitiltott civil szervezeteket megkeresheti, aki szeretné; addig a kiállítást nem látogathatják a kiskorúak. 

Nem láthatják a klímaváltozástól szenvedő Földről és emberekről, a kiszolgáltatott gyerekekről, a menekültekről készült képeket, amelyek dokumentálják a valóságot. Igaz, ez a kormány nem is szereti szembesíteni polgárait az igazsággal. Nem láthatják azt sem, hogy mit okozott a „katonai művelet”. A kirúzsozott szájú férfi látványán felháborodó képviselőt az nem foglalkoztatta, vajon hogyan hatnak az ártatlan gyermeklelkekre a mariupoli ostrom képei.

Vasárnap délelőtt nagyobb sor állt a Nemzeti előtt, mint szombaton a Szépművészetinél Renoirra várva, és ottjártunkkor a fotókiállításon több kiskamaszt is láthattunk – persze, igazolványt nem kértünk tőlük, de látványuk önmagáért beszélt.

Így szép ez: a civil kurázsinak, a betartathatatlan szabálynak vagy a slendriánságnak köszönhetően gyerekek igenis voltak a tárlaton; Duró Dóra pedig nem darálta Hannah Reyes Morales: Melegek idősotthona című képsorozatát. A kis magyar valóság legyőzte a képviselőt. 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr10018246641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása